Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγωνιστικός εορτασμός του Πολυτεχνείου

Συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους και πορεία προς το αμερικανικό προξενείο αποφάσισε το ΚΣ της ΦΕΑΠΘ για τις 17 του Νοέμβρη

Από την πλατεία Αριστοτέλους θα ξεκινήσει φέτος η μεγάλη πορεία για την 31η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, όπως αποφάσισε το ΚΣ της ΦΕΑΠΘ. Η συγκέντρωση ορίστηκε για τις 17 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα, με προσυγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων μιάμιση ώρα νωρίτερα στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Η πορεία θα περάσει έξω από το αμερικάνικο προξενείο και θα καταλήξει στο χώρο του Πολυτεχνείου. Το ΚΣ της ΦΕΑΠΘ καλεί όλους τους φοιτητικούς συλλόγους, μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις να πάρουν αποφάσεις για τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου, ενώ στις 16 Νοέμβρη η Φοιτητική Ενωση θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο που βρίσκεται στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Απόφαση για τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου θα πάρει τις επόμενες μέρες και ο ΣΦΕΑ.

«31 χρόνια μετά τον ηρωικό Νοέμβρη του '73, ο λαός και η νεολαία της χώρας μας βρίσκονται μπρος σε εξελίξεις που απειλούν το μέλλον τους», αναφέρει στο ψήφισμά της η ΦΕΑΠΘ. «Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, με τη συνενοχή, τη στήριξη της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, συνεχίζουν τον "αντιτρομοκρατικό αγώνα" με νέες απειλές πολέμου σε λαούς. Τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού έχουν σκοπό το ξαναμοίρασμα των αγορών, τους πετρελαϊκούς δρόμους, το γενικότερο γεωστρατηγικό έλεγχο. Ολα δείχνουν ότι τα πραγματικά θύματα είναι και σήμερα, όπως πάντα, οι λαοί, οι ανάγκες και τα δικαιώματά τους. Οι πραγματικοί τρομοκράτες είναι το ΝΑΤΟ και η νέα τάξη του ιμπεριαλισμού», σημειώνεται στο ψήφισμα.

Η ΦΕΑΠΘ επισημαίνει ότι «ο αγώνας που ξεκίνησε πριν τη δικτατορία των συνταγματαρχών, για πραγματικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία και βρήκε έκφραση στο μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, χρειάζεται με αντίστοιχη ένταση και πάλη να συνεχιστεί».

«Η εξέγερση και τα συνθήματά της βρίσκουν τη συνέχεια τους στη δική μας δράση, στην αγωνιστική δράση των φοιτητικών μας συλλόγων, στον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους. Σε πείσμα όσων θέλουν να μετατρέψουν την επέτειο σε μνημόσυνο, να στρεβλώσουν το νόημά της ή να το αποστεώσουν, πρέπει να βροντοφωνάξουμε: Το Πολυτεχνείο παραμένει ζωντανό, επίκαιρο, ελπιδοφόρο!», σημειώνει μεταξύ άλλων στο ψήφισμά του το ΚΣ της ΦΕΑΠΘ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (2022-11-12 00:00:00.0)
Η επικαιρότητα των συνθημάτων του Πολυτεχνείου είναι ουσιαστική (2016-11-12 00:00:00.0)
Από το Πολυτεχνείο στο αμερικάνικο προξενείο (2005-11-17 00:00:00.0)
Κάλεσμα για παλλαϊκό γιορτασμό (2004-11-13 00:00:00.0)
Το Πολυτεχνείο μάς θέλει ανυπόταχτους (2003-11-07 00:00:00.0)
Παράλογη απόφαση του πρύτανη του ΑΠΘ (2002-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ