Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Παράλογη απόφαση του πρύτανη του ΑΠΘ

Με μια παράλογη απόφαση του πρύτανη και του Πρυτανικού Συμβουλίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απαγορεύτηκε η πραγματοποίηση εκδηλώσεων μέσα στο πανεπιστήμιο, από χτες 15 έως και αύριο 17 Νοέμβρη. Η απόφαση αυτή λήφθηκε με πρόσχημα την περιφρούρηση του ομαλού γιορτασμού της 29ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

«Θύμα» της απαγορευτικής απόφασης έπεσε η οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, που χτες βράδυ επρόκειτο να πραγματοποιήσει εκδήλωση στην Πολυτεχνική Σχολή με θέμα «Δράση: Θεσσαλονίκης 2003» και εισηγητές τον Χρήστο Κόφφα, γραμματέα της ΚΟΘ του ΚΚΕ και Σ. Βαλανά, μέλος της Γραμματείας της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκης 2003».

Τελικά η εκδήλωση έγινε σε άλλο χώρο. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μάλιστα με ιδιαίτερα μαζική παρουσία της νεολαίας.

Με ανακοίνωσή της η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ καταγγέλλει την αδικαιολόγητη απόφαση και θυμίζει ότι είχαν γίνει συσκέψεις μεταξύ του πρύτανη του ΑΠΘ Μ. Παπαδόπουλου και του ΚΣ της ΦΕΑΠΘ, και είχαν συζητηθεί οι λεπτομέρειες για τον τριήμερο γιορτασμό του Πολυτεχνείου σχετικά με μια σειρά εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, αλλά και την περιφρούρηση του χαρακτήρα των εκδηλώσεων κλπ. Και συμφωνήθηκε τα αμφιθέατρα της Πολυτεχνικής Σχολής να διατεθούν γι' αυτό το σκοπό όπως κάθε χρόνο.

«Βασικό στοιχείο που συμβάλλει στον αγωνιστικό γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που τιμά πραγματικά την επέτειο, είναι και η πραγματοποίηση πολύμορφων εκδηλώσεων, συζητήσεων στο Πολυτεχνείο. Η μαζική - αγωνιστική παρουσία χιλιάδων φοιτητών, τις μέρες αυτές, είναι αυτή που εξασφαλίζει το ζωντανό - αγωνιστικό χαρακτήρα της εξέγερσης, που περιφρουρεί το χαρακτήρα των εκδηλώσεων», σημειώνει στην ανακοίνωσή της και τονίζει: «Η ΚΝΕ, όπως κάθε χρόνο, θα είναι μπροστάρης για τον αγωνιστικό γιορτασμό της εξέγερσης, θα πρωτοστατήσει στην περιφρούρηση του αντιαμερικανικού - αντιιμπεριαλιστικού - δημοκρατικού χαρακτήρα των εκδηλώσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ