Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μπορούμε να νικήσουμε τον Ιμπεριαλισμό

Σήμερα που εχθροί και «φίλοι» προσπαθούν να μας πείσουν «να βάλουμε νερό στο κρασί μας», γιατί τα περιθώρια, δήθεν, στενεύουν, μόνος δρόμος, η μόνη διέξοδος, κάτω και από τις πιο δύσκολες συνθήκες είναι η ασυμβίβαστη, μαζική, οργανωμένη πάλη λαού και νεολαίας, η πάλη που δεν αρκείται στα λίγα, σε αυτά που οι αντίπαλοι ορίζουν ως «εφικτά», αλλά απαιτεί όλα όσα επιβάλλουν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες ως εφικτά. Είναι το μήνυμα που στέλνει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Με κεντρικό σύνθημα «Μπορούμε να νικήσουμε τον Ιμπεριαλισμό. Λαϊκή Νεολαιίστικη Αντεπίθεση... στο δρόμο του Νοέμβρη», η ΚΝΕ υπογραμμίζει ότι «σήμερα 29 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο ζει γιατί τα αιτήματά του παραμένουν επίκαιρα και ανεκπλήρωτα» και αναφέρει αναλυτικά:

«Η επίθεση που κάνουν στο Πολυτεχνείο οι εχθροί του αποτελεί απόδειξη ότι δείχνει σε σωστή κατεύθυνση, ότι ο δρόμος του έχει και σήμερα προοπτική.

Η προσπάθεια να διαστρεβλώσουν το νόημά του, να το εκφυλίσουν εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια να ξεγελάσουν, να μπερδέψουν το λαό και τη νεολαία...

"Παγκοσμιοποίηση", "εκσυγχρονισμός", "Ευρωπαϊκό Οραμα", "συναίνεση", "κοινωνικοί εταίροι"... μας λένε, συνεχώς.

Ομως το Πολυτεχνείο μάς δείχνει ότι η ουσία, του τότε και του τώρα, παραμένει η ίδια...

Οταν η κουβέντα έρχεται σε απλά, χειροπιαστά πράγματα, όπως το Ψωμί, η Παιδεία, η Ελευθερία, η Εθνική Ανεξαρτησία, η Λαϊκή Κυριαρχία, η ιμπεριαλιστική εξάρτηση τότε γίνεται καθαρό:

- Οτι είναι οι ίδιοι τότε και τώρα που ετοιμάζουν τους πολέμους, οι ίδιοι που επιδιώκουν τη διχοτόμηση της Κύπρου, που συνθλίβουν τους λαούς για να ξεπεράσει τις οικονομικές κρίσεις του ο Ιμπεριαλισμός, που περιστέλλουν ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα για να "δέσουν" το εργατικό - λαϊκό κίνημα, το κίνημα της νεολαίας.

- Οτι αντίπαλός μας και σήμερα είναι ο Ιμπεριαλισμός και η εξουσία των Μονοπωλίων.

- Οτι το "έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ" είναι επίκαιρο, αναγκαίο και ρεαλιστικό.

Σήμερα πιο ξεκάθαρα από ποτέ η μόνη λύση, η μόνη διέξοδος για κάθε νέο και νέα βρίσκεται στο Λαϊκό Μέτωπο που θα αντιπαλεύει τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, βρίσκεται στον αγώνα για τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία, το Σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ