Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Αύριο το αντιιμπεριαλιστικό ραντεβού

Ανοιξαν χτες το πρωί οι πύλες του ιστορικού χώρου του Πολυτεχνείου στην Πατησίων, για τον τριήμερο γιορτασμό και πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου. Με ένα γαρίφαλο στο χέρι ή στεφάνι που το κατέθεταν στο μνημείο της εξέγερσης και πάνω στα τσακισμένα από τις ερπύστριες κάγκελα της πύλης, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, ο λαός της Αθήνας επισκέφτηκε το Πολυτεχνείο για να αποδώσουν τον ελάχιστο φόρο τιμής σ' αυτούς που 29 χρόνια πριν αγωνίστηκαν για «ψωμί - παιδεία - ελευθερία». Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα μείνουν ανοιχτές σήμερα για τον κόσμο από τις 9.00 πμ έως τις 9.00 μμ και θα κορυφωθούν αύριο Κυριακή με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία που θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι από το Πολυτεχνείο προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

«1973 - 2002 - Εξω αι Ηπα, έξω το ΝΑΤΟ. Συνεχίζουμε στο δρόμο της αμφισβήτησης και της ρήξης», αναγράφεται στο πανό που δεσπόζει από χτες στο Πολυτεχνείο. Με αφίσες και πανό, με μηνύματα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, στον πόλεμο, στο χτύπημα των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας για παιδεία, υγεία, εργασία «στολίζουν» τον ιστορικό χώρο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Από τα μεγάφωνα οι φοιτητές ανακοίνωναν τις αποφάσεις των σχολών και των τμημάτων τους για συνέχιση του αγώνα για όλα όσα τους ανήκουν, διακηρύττοντας συγχρόνως ότι τα οράματα του Πολυτεχνείου παραμένουν ακόμα και σήμερα ζωντανά.


Επισκέπτες κάθε ηλικίας, νέοι και νέες, άνθρωποι μεγαλύτεροι αλλά και πολλά μικρά παιδιά που ήρθαν για να αφήσουν ένα λουλούδι. Χαρακτηριστικό το στιγμιότυπο όπου μαθητές από ένα από τα πολλά σχολεία που κατέβηκαν στο Πολυτεχνείο βροντοφώναξαν «Η εξέγερση δεν μπαίνει στα μουσεία, εμπρός για τα δικά μας τα Πολυτεχνεία». Στεφάνια κατέθεσαν χτες, επίσης, εκπρόσωποι μαζικών και κοινωνικών φορέων, εργατικών σωματείων και συνδικάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ