Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΔΗΚΚΙ
Να αντισταθούμε στη βαρβαρότητα της Νέας Τάξης

«Πρέπει να αντισταθούμε στη βαρβαρότητα της Νέας Τάξης, για εθνική αξιοπρέπεια, ειρήνη, κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη», τονίζει σε μήνυμα του ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί κορυφαίο σημείο των αγώνων του λαού για εθνική ανεξαρτησία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη. Ηταν, είναι και θα παραμείνει η διαχρονική ταυτότητα του λαού και της νεολαίας για μια κοινωνία αλληλεγγύης, για μια χώρα εθνικής αξιοπρέπειας και μιας νεολαίας με στόχους και οράματα.

Αυτή την ιστορική ταυτότητα του Πολυτεχνείου, φροντίζουν να ξορκίσουν και να αλλοιώσουν οι διάφοροι μηχανισμοί της υποταγής, της διαπλοκής και του νεοφιλελεύθερου συντηρητικού κατεστημένου, προσπαθώντας να την αποψιλώσουν από τα απελευθερωτικά κοινωνικά της μηνύματα και να την εντάξουν στο "ρεαλισμό" της ελεύθερης αγοράς και του "εφικτού"», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ.

«Το σχέδιο Ανάν, προϊόν του στρατηγικού σχεδιασμού των ΗΠΑ και των άλλων Μεγάλων Δυνάμεων, δεν έπεσε από τον ουρανό», αναφέρει και συμπληρώνει: «Η δήθεν "ισχυρή Ελλάδα" του κ. Σημίτη, είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία και τη φτώχεια μεταξύ των χωρών της ΕΕ και ουραγός στην Παιδεία, στην Υγεία και την κοινωνική πρόνοια. Η σκληρή ταξική νεοφιλελεύθερη πολιτική μεταφέρει τον πλούτο σε ολοένα και λιγότερα χέρια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ