Σάββατο 6 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κανονικά λειτούργησε η χωματερή

Κανονικά λειτούργησε χθες η χωματερή των Ανω Λιοσίων και το ίδιο προβλέπεται και για τις επόμενες μέρες, αφού και νέες μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν δεν έδειξαν ραδιενέργεια που να υπερβαίνει το όριο, κάτι που επικαλέστηκε προχθές η Δημοτική Αρχή προκειμένου να κλείσει το χώρο.

Στο μεταξύ, από προχθές, οπότε η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε αιφνιδιαστικά ότι στη χωματερή θάφτηκαν παράνομα πυρηνικά απόβλητα και ραδιενεργά υλικά, κανείς εκπρόσωπός της δεν έχει εμφανιστεί για να υπερασπιστεί τη θέση του Δήμου. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως εφόσον οι επιστήμονες δε διαπιστώνουν κίνδυνο για την υγεία τους, θα συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά. Η απόφαση του Δήμου προέβλεπε να μείνει κλειστή η χωματερή μέχρι και τη Δευτέρα.

Χθες, κλιμάκιο της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΑΕ) πραγματοποίησε νέες έρευνες σε βάθος στο χώρο, οπότε και δε διαπιστώθηκε πρόβλημα. Οι τιμές κατέδειξαν επίπεδα ραδιενέργειας απολύτως εντός των φυσιολογικών ορίων.

Θυμίζουμε πως ο Δήμος, στο χθεσινό δελτίο Τύπου, ισχυριζόταν ότι «οι πρώτες επιφανειακές ενδείξεις έδειξαν ραδιενέργεια 140, τιμή υπερβαίνουσα κάθε όριο και η έρευνα συνεχίζεται. Πρόκειται για τουλάχιστον ύποπτο ισότοπο, που είναι είτε Κέσιο είτε Ράδιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ