Σάββατο 6 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
«Στο σφυρί» τα σπίτια εκπροσώπων του δήμου από το ΙΚΑ!

Το ΙΚΑ στρέφεται κατά φυσικών προσώπων της σημερινής διοίκησης του Δήμου Νίκαιας, προκειμένου να εισπράξει χρήματα, που, όπως υποστηρίζει, του οφείλει η προηγούμενη δημοτική αρχή. Πιο συγκεκριμένα, εργαζόμενοι του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου και εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου στις 14 του Φλεβάρη 2004 προχώρησαν σε καταγγελία, η οποία αφορά στη μη καταβολή επιδόματος αδείας για το 2000. Η πράξη οριστικοποιήθηκε στις 18 του Φλεβάρη 2004 οπότε και κοινοποιήθηκε στον Αθλητικό Οργανισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1989, που συστάθηκε ο Αθλητικός Οργανισμός ως Νομικό Πρόσωπο, δεν κοινοποίησε τη σύνθεση του Διοικητικού του Συμβουλίου. Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της η νέα δημοτική αρχή, και συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, Γιάννης Αγγελινιάδης, κοινοποίησε τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια, το ΙΚΑ εξέδωσε πράξη προστίμου με εκπρόθεσμη καταβολή, η οποία, μετά από αίτηση του Αθλητικού Οργανισμού, ανακλήθηκε.

Το ποσό προστίμων για τη μη καταβολή επιδόματος αδείας προς το ΙΚΑ ανέρχεται στα 3.500 ευρώ αλλά αυτό το ποσό περιλαμβάνει και οφειλές προηγούμενων ετών και συγκεκριμένα από το 1995 έως σήμερα. Το ΙΚΑ διεκδικεί ακόμη 24.500 ευρώ αλλά οι εισφορές αυτές των εργαζομένων έχουν καταβληθεί από το Δήμο Νίκαιας στο ΤΕΒΕ.

Συνολικά το ποσό οφειλών του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Νίκαιας που διεκδικεί το ΙΚΑ ανέρχεται σε 39.600 ευρώ. Προκειμένου να γίνει η αποπληρωμή αυτού του ποσού το ΙΚΑ θεώρησε σκόπιμο να προχωρήσει σε πράξη πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων φυσικών προσώπων, και συγκεκριμένα των σπιτιών του προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού, Γιάννη Αγγελινιάδη, και του αντιπροέδρου, Γιώργου Θεοχάρη, οι οποίοι δε φέρουν καμία νομική ευθύνη.

«Προκαλεί έκπληξη και πολλά ερωτήματα, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Νίκαιας, η στάση του ΙΚΑ αφού τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε προβεί σε καμία διεκδίκηση των οφειλών αλλά επέλεξε να διώξει συγκεκριμένα πρόσωπα που δεν ευθύνονται γι' αυτήν την κατάσταση. Η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να πράξει προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να αποφευχτεί η δίωξη αυτών των προσώπων και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει, γιατί οι "αμαρτίες" προηγούμενων ετών δεν μπορούν να ταλανίζουν την πόλη και τους κατοίκους της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ