Σάββατο 6 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στην απομόνωση ο Ταϊλάν

Σε απομόνωση βρίσκεται ο Κούρδος αγωνιστής Ταϊλάν, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Κομοτηνής, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να εκδοθεί στη Γερμανία, κι ενώ εκκρεμεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία και θα καθορίσει την έκβαση της υπόθεσης. Ο Ταϊλάν οδηγήθηκε στην απομόνωση, αφού ξεκίνησε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου να εκδοθεί στη Γερμανία, όπου και αναμένεται να δικαστεί με την κατηγορία της συμμετοχής σε εμπρηστικές ενέργειες.

Ταυτόχρονα, σε απεργία πείνας βρίσκονται από την Τετάρτη, στα Προπύλαια, και τρεις συναγωνιστές του Ταϊλάν, πρώην πολιτικοί κρατούμενοι και απεργοί πείνας μέχρι θανάτου στην Τουρκία, συμμετέχοντας στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τη μη έκδοση του συντρόφου τους.

Χτες το πρωί, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης Φορέων και Οργανώσεων για τη μη έκδοση και την απελευθέρωση του Ταϊλάν, κατέθεσε σε εκπρόσωπο του υπουργού Δικαιοσύνης ψηφίσματα και κείμενα υπογραφών από εκατοντάδες συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς που καταδικάζουν την απόφαση έκδοσης του Κούρδου αγωνιστή. Τη Δευτέρα, στις 8 Νοέμβρη, στις 11.30 π.μ., η Επιτροπή καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, την ώρα που αντιπροσωπεία της θα έχει συνάντηση με τον Αν. Παπαληγούρα. Την Τρίτη, 9 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., η Επιτροπή καλεί σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ