Σάββατο 6 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ψήφο στη ΔΑΣ για ένα σύλλογο αγωνιστικό

Κάλεσμα συσπείρωσης γύρω από μια ισχυρή Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) για ένα δυνατό σύλλογο, αγωνιστικά προσανατολισμένο στην κατεύθυνση της λύσης των προβλημάτων που δημιουργούν η δημοτική αρχή και η κυβέρνηση, απευθύνει η ΔΑΣ Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, ενόψει των εκλογών του συλλόγου. Οι εκλογές του θα γίνουν την ερχόμενη Τρίτη, 9 Νοέμβρη, στον κινηματογράφο «ΑΤΤΙΚΟΝ» από τις 7 π.μ. - 7 μ.μ.

Μελανό σημείο στις προσπάθειες μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στις εκλογές αποτελεί ο διασπαστικός ρόλος της ΠΑΣΚΕ, η οποία αποτρέπει τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις εκλογές και τους καλεί να εγγραφούν σε νέο «ακομμάτιστο» σύλλογο, που φτιάχνει μόνη της. Στόχος της ΔΑΣ, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, είναι να αναδειχτεί ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα γίνει βήμα κλιμάκωσης των αγώνων για τη διεκδίκηση αιτημάτων που ικανοποιούν τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους. Να γίνει βήμα καταδίκης των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας, που μετατρέπουν τους ΟΤΑ σε εργαλεία προώθησης των πιο αντεργατικών - αντιλαϊκών επιλογών.

«Είναι ανάγκη, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να βάλουν στο περιθώριο τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες και σε επίπεδο συλλόγου εργαζομένων Δήμου, αλλά και στην Ομοσπονδία (ΠΟΕ - ΟΤΑ) και να αναλάβουν πρωτοβουλίες συσπείρωσης και συμπόρευσης με τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις».

Το σύγχρονο διεκδικητικό πλαίσιο πάλης της ΔΑΣ είναι η άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ο κατώτερος μισθός να είναι 1.200 ευρώ και η κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ. Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, η ένταξη του κλάδου των εργατών καθαριότητας στα βαρέα και ανθυγιεινά με μειωμένα όρια συνταξιοδότησης (50 για τις γυναίκες και 55 για τους άνδρες). Δημόσια δωρεάν και αναβαθμισμένη Υγεία και Παιδεία, ματαίωση των ιδιωτικοποιήσεων στις υπηρεσίες των ΟΤΑ και άμεσο πάγωμα των τιμών στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Παράλληλα, η ΔΑΣ καταγγέλλει και αποκαλύπτει χωρίς μασημένα λόγια το διασπαστικό ρόλο της ΠΑΣΚΕ που αποτρέπει τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις εκλογές του συλλόγου, καλώντας τους να εγγραφούν στο νέο διασπαστικό σύλλογο που φτιάχνει μόνη της, προβάλλοντάς το μάλιστα και σαν ακομμάτιστο. «Την ενοχλεί ιδιαίτερα το γεγονός, επισημαίνει η ΔΑΣ, ότι οι εργαζόμενοι δεν τρώνε κουτόχορτο και γυρίζουν την πλάτη στο πολύχρονο ψάρεμά της στα θολά νερά με τις τάχα δημοκρατικές δυνάμεις που είναι σε αντίθεση με τη δεξιά. Στην αντεργατική δεξιά ανήκει και αυτή. Η συνεπής και αγωνιστική στάση μιας παράταξης δε φαίνεται από αυτού του είδους τα τερτίπια».

Τους υπενθυμίζουμε, καταλήγει η ανακοίνωση, ότι όταν η ΔΑΣ σε προηγούμενες εκλογές δεν κατάφερε να εκλέξει κανέναν αντιπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο συνέχισε να αγωνίζεται και να παλεύει με τις όποιες δυνάμεις διέθετε, ώστε να βρει ταξικό, αγωνιστικό προσανατολισμό ο σύλλογος και δεν κοίταζε να διασπά και να μηχανορραφεί. Αυτό, λοιπόν, το ρόλο, της ταξικής αγωνιστικής δύναμης, η ΔΑΣ θα παίξει και στο μέλλον, με όποια δύναμη της δώσουν οι εργαζόμενοι στις 9 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ