Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΗΒΑ
«Κεραυνοβολήθηκαν» τέσσερις εργάτες

Τετραπλό εργατικό ατύχημα που έγινε χτες, περί τις 11.30 π.μ., στο Σπορελαιουργείο Καφαντάρη - Παπακώστα, στο Σχηματάρι Βοιωτίας, είχε σαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό δύο εργαζομένων και τον ελαφρύτερο τραυματισμό άλλων δύο κατοίκων Σχηματαρίου.

Το ατύχημα συνέβη όταν κατά τη μεταφορά υψηλής (6-7 μέτρα) σκαλωσιάς, αυτή ακούμπησε στα ηλεκτροφόρα καλώδια υπερύψηλης τάσης (20.000 volt) και προκάλεσε ηλεκτροπληξία στους τέσσερις εργαζόμενους που τη μετακινούσαν. Ενας πέμπτος εργαζόμενος που χειρίζονταν τον φορτωτή που, μέσω ιμάντα, ήταν δεμένη η σκαλωσιά, ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα.

Από τη διοχέτευση του ρεύματος έπαθαν σοβαρά εγκαύματα ο Κωνσταντίνος Καψάλης, 47 ετών και ο Χουσεΐν Ετέμ, 48 ετών, που μετά την παροχή πρώτων βοηθειών στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου, μεταφέρθηκαν επειγόντως στον «Ευαγγελισμό» στην Αθήνα και ο Ανδρέας Κακός, 33 ετών με τον Σωτήριο Λαθήρα, 29 ετών, που μεταφέρθηκαν, προληπτικά, με ελαφρές εκδορές, στο νοσοκομείο Θηβών. Την προανάκριση για το ατύχημα ανέλαβε το ΑΤ Σχηματαρίου, ενώ μέχρι αργά χτες το απόγευμα δεν είχε γίνει καμία σύλληψη υπευθύνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ