Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Στο υπουργείο Εργασίας

Τη σημαία του αγώνα υψώνουν και οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, οι οποίοι, αύριο Πέμπτη, εντείνοντας τη μάχη για το μεροκάματο, την ανακούφιση των χιλιάδων ανέργων του κλάδου τους και τη διεύρυνση των κοινωνικοασφαλιστικών τους κατακτήσεων, σταματούν κάθε εργασία στις 12 το μεσημέρι και μία ώρα αργότερα - στη 1μ.μ. - εργαζόμενοι και άνεργοι θα ενώσουν τα αγωνιστικά τους βήματα με συγκέντρωση στην πλατεία Κουμουνδούρου. Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν από κοινού οι ταξικές διοικήσεις των σωματείων της Ζώνης και συγκεκριμένα του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων, της Ενωσης Αμμοβολιστών Καθαριστών, της Ενωσης Μετάλλου Σαλαμίνας και του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών.

Με τη νέα τους αγωνιστική κινητοποίηση οι εργατοτεχνίτες αντιδρούν στην αθέτηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων που είχαν αποσπάσει απέναντι στα αιτήματά τους από τον υφυπουργό Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτο και ταυτόχρονα κουρελιάζουν την επιχείρηση τρομοκράτησής τους για την ανακοπή των αγώνων τους, που έστησε ο υφυπουργός όταν την περασμένη Παρασκευή έδωσε εντολή, στους άνδρες της ιδιωτικής εταιρίας «σεκιούριτι», σε αστυνομικούς και ασφαλίτες να συλλάβουν τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Σ. Πουλικόγιαννη μέσα στο χώρο του υπουργείου και αμέσως μετά τη λήξη προγραμματισμένης συνάντησης που είχε με συνδικαλιστική αντιπροσωπεία της Ζώνης.

Τα Σωματεία της Ζώνης, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν χτες δηλώνουν ότι «οι εργαζόμενοι του κλάδου μας δεν τρομοκρατούνται από τέτοιου είδους ενέργειες» και κάνουν σαφές ότι «θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας». Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μέτρα για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Ζώνης, επιδότηση όλων των ανέργων με 30 ένσημα το χρόνο, στο 80% του ημερομισθίου, άμεση συνταξιοδότηση όλων των εργατοτεχνιτών που έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους και μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 55 χρόνια για τα βαρέα και στα 60 για τα μεικτά. Το ποσό της σύνταξης να είναι στο 80% του ημερομισθίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ