Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αγωνιστικά ραντεβού

Μαζί εργάτες κι αγρότες

Σήμερα εργάτες, αγρότες, αγροτοκτηνοτρόφοι και μικροί αυτοαπασχολούμενοι έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες, στους 4 νομούς της Ηπείρου και στην Αιτωλοακαρνανία θα συναντηθούν στο δρόμο του αγώνα. Θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, την πολιτική της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ευθύνονται για τα γενικότερα και ειδικότερα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή. Με ζητήματα αιχμής όπως αυτά της ανεργίας, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, της συρρίκνωσης της κτηνοτροφίας, του ξεκληρίσματος της αγροτιάς, του μαρασμού της υπαίθρου, της ιδιωτικοποίησης της «ΔΩΔΩΝΗΣ», της καταστροφής του φυτικού κεφαλαίου στην Αρτα.

Συγκεντρώσεις έχουν οριστεί:

  • Γιάννενα: Προσυγκέντρωση (αγρότες), 10 π.μ., «ΔΩΔΩΝΗ» και συγκέντρωση (εργάτες - αγρότες), 11 π.μ., ΕΚΙ
  • Αρτα: Προσυγκέντρωση (εργάτες), 9 π.μ., ΕΚΑ και συγκέντρωση (αγρότες - εργάτες) 11 π.μ., πλατεία Κιλκίς
  • Πρέβεζα: (αγρότες - εργάτες), 10 π.μ., Λούρο
  • Ηγουμενίτσα: (αγρότες - εργάτες), 10 π.μ, ΕΚΘ
  • Αγρίνιο: Προσυγκέντρωση (εργάτες) 10 π.μ., ΕΚΑ και συγκέντρωση (αγρότες - εργάτες), 11 π.μ, πλατεία Δημοκρατίας.
Στην Ηλεία

Στην Ηλεία, οικοδόμοι κι αγρότες, έχουν δώσει το αγωνιστικό τους ραντεβού στις 10 π.μ. στην πλ. ΟΤΕ, στον Πύργο. Χέρι χέρι, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διεκδικήσουν αιτήματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των οικογενειών τους, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι στην περιοχή η εργατική τάξη με την αγροτιά συντονίζεται και οργανώνει την αντεπίθεσή της.

«Η κοινή κάθοδος με τους συναδέλφους οικοδόμους έχει διττό στόχο» τονίζει σε δήλωσή τους στο «Ρ» ο Χρήστος Γιαννόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας. «Θέλουμε να καταδείξουμε πως ο αγώνας είναι κοινός ενάντια στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς πλήττει τα λαϊκά στρώματα σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και ότι πλέον ο συντονισμός της εργατικής τάξης με την αγροτιά πρέπει να πάρει μόνιμα και πιο οργανωμένα χαρακτηριστικά, ώστε οι αγώνες που θα ακολουθήσουν να είναι πιο αποτελεσματικοί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ