Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
Ξεκινά η 48ωρη απεργία τους

Απεργιακή προσυγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων την πρώτη μέρα της απεργίας στην πλατεία Βάθης και ώρα 9.30 το πρωί

Αύριο και μεθαύριο απεργούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ για το δικαίωμα στη δουλιά, ουσιαστικές αυξήσεις, ενάντια στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΤΑ κ.ά. Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ, καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της απεργίας, βάζοντας στο περιθώριο τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που υπονομεύουν τον αγώνα τους, και με προοπτική την κλιμάκωση των αγώνων να προβάλλουν ένα αγωνιστικό πλαίσιο αιτημάτων που απαντά στην ολομέτωπη επίθεση από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του και ικανοποιεί τις σύγχρονες πραγματικές τους ανάγκες. Η Συντονιστική αύριο, την πρώτη μέρα της απεργίας, οργανώνει προσυγκέντρωση στην πλατεία Βάθης, στις 9.30 το πρωί.

Χτες η ΠΟΕ - ΟΤΑ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου αναφερόμενη στα προβλήματα των εργαζομένων που έχουν να κάνουν με ιδιωτικοποίηση της ΤΑ, τον θεσμό των εκτάκτων, τους χαμηλούς μισθούς κ.ά. Ακόμα έγινε αναφορά στην εκχώρηση της αρμοδιότητας κατασκευής του νέου ΧΥΤΑ από τον ΕΣΔΚΝΑ στην Περιφέρεια, με την επισήμανση ότι ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση αυτών των αρμοδιοτήτων.

Από τη μεριά των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, ο Γ. Στρατηγός επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνολικότερες αναδιαρθρώσεις που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την αντεργατική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, με στόχο την παραπέρα συρρίκνωση των δικαιωμάτων τους και την αύξηση των κερδών των εργοδοτών. Γι' αυτό είναι ανάγκη η απεργία να πάρει χαρακτηριστικά συνολικής καταδίκης αυτής της πολιτικής και ότι η επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων δε χωρά συμβιβασμούς. Δεν μπορεί, είπε, να διεκδικείς μόνιμη και σταθερή εργασία εάν συναινείς στην ύπαρξη του θεσμού των εκτάκτων. Ενώ τόνισε, ότι η πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΤΑ αφορά σε ολόκληρο το λαό αφού αυτός θα κληθεί και πάλι να πληρώσει το κόστος των υπηρεσιών που ιδιωτικοποιούνται. Για αυτό καλούμε τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ αλλά και τα λαϊκά στρώματα που θίγονται από μια τέτοια πολιτική να απαντήσουμε ενωμένα, κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ