Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Καθησυχαστικός για διοξίνες ο ΕΦΕΤ

Να καθησυχάσει τους καταναλωτές γύρω από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε εκ νέου με τις διοξίνες - οι οποίες βρέθηκαν σε ζωοτροφές που χρησιμοποιούνταν σε ολλανδικές, βελγικές και γερμανικές φάρμες - επιχειρεί ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Σε χτεσινή ανακοίνωσή του, ο ΕΦΕΤ αναφέρει πως από τις 2 Νοέμβρη, που ενημερώθηκε σχετικά με το πρόβλημα, προχώρησε σε δειγματοληπτικό έλεγχο όλων των ειδών των γαλακτοκομικών προϊόντων και κρεάτων ολλανδικής προέλευσης και τα δείγματα στάλθηκαν στο μοναδικό εξειδικευμένο εργαστήριο φασματομετρικής μάζας και ανάλυσης διοξινών του «Δημόκριτου».

Τα πρώτα αποτελέσματα, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, δόθηκαν χτες. Από τα αποτελέσματα αυτά, προκύπτει - σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ - ότι «δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για το καταναλωτικό κοινό, αφού τα προϊόντα αποδεικνύονται ασφαλή». Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα αφορούν στον έλεγχο δειγμάτων συμπυκνωμένου γάλακτος, γάλακτος υψηλής παστερίωσης και γάλακτος βρεφικής ηλικίας σε σκόνη. Επίσης, υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα δεν έχει εισαχθεί και χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη ζωοτροφή.

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι στο βαθμό που στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ αφήνει αναπάντητα ερωτήματα, όπως τι είδη ακριβώς ελέγχθηκαν, τι ημερομηνίες εισαγωγής είχαν οι συγκεκριμένες παρτίδες και από ποιες φάρμες προέρχονταν, δεν μπορούν να διαλυθούν οι εύλογες ανησυχίες των καταναλωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ