Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Σήμερα διαδηλώνουν

Σήμερα διαδηλώνουν οι συνταξιούχοι της χώρας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που τους καταδικάζει στη φτώχεια και τη μιζέρια, διεκδικώντας αιτήματα που ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες. Οι συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Ομοσπονδίες ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ καλούν τους συνταξιούχους σε μαζική, αποφασιστική συμμετοχή στις σημερινές κινητοποιήσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Στη συγκέντρωση αυτή θα συμμετάσχουν οι συνταξιούχοι και οι Οργανώσεις τους από τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Στη Θεσσαλονίκη, η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιούχων Μακεδονίας - Θράκης οργανώνει συγκέντρωση στις 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Αμεσες αυξήσεις πάνω από 10%, που να καλύπτουν την καλπάζουσα ακρίβεια. «Πάγωμα» των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και κατάργηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Κατώτερη σύνταξη όχι μικρότερη από 960 ευρώ και 80% του τελευταίου εν ενεργεία μισθού για τις ΔΕΚΟ - Ειδικά Ταμεία - Δημόσιο - ΟΤΑ. Αφορολόγητο ποσό 15.000 ευρώ. Καμία αύξηση στα φάρμακα και να παρέχονται δωρεάν. Να δοθούν χωρίς προσφυγή στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου τα παρακρατηθέντα του ΛΑΦΚΑ, καθώς και τα οικογενειακά επιδόματα. Να αποδοθούν από το κράτος τα οφειλόμενα στα Ταμεία. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οχι τα αποθεματικά των Ταμείων στον τζόγο και στην ΑΕΔΑΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ