Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Νέα αυξημένα καθήκοντα

Τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Αθήνας χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία», οι οποίοι παρά τους μηχανισμούς κυβέρνησης - εργοδοσίας, προσήλθαν στις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων μαζικά και εμπιστεύτηκαν τη διοίκηση του σωματείου στις δυνάμεις που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ, δίνοντας την αυτοδυναμία της διοίκησης στη «ΔΑΣ». Υπογραμμίζει ότι το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών θέτει νέα αυξημένα καθήκοντα στις ταξικές δυνάμεις.

Η «ΔΑΣ» σημειώνει ότι «οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν μετά τους σκληρούς αγώνες που δόθηκαν από τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία όλο το προηγούμενο διάστημα. Αγώνες οι οποίοι υπονομεύτηκαν από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του συμβιβασμού και της υποταγής, που βρήκαν απέναντι τους σκληρούς μηχανισμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης».

Χαρακτηρίζει σημαντική επιτυχία την αυξημένη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες, που φτάνει το 28% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, αν παρθεί υπόψη η τρομοκρατία που ασκείται στα ξενοδοχεία και τις εργασιακές σχέσεις που υλοποιούνται. «Η συμμετοχή αυτή - συνεχίζει - δίνει απάντηση στα επιχειρήματα των συμβιβασμένων περι "αναποτελεσματικότητας" των αγώνων. Θέτει νέα καθήκοντα στις ταξικές δυνάμεις, οι οποίες βγήκαν ενισχυμένες κατά 50% από τις προηγούμενες εκλογές, για καλύτερο σχεδιασμό στην οργάνωση των εργαζομένων, στην ανάπτυξη των αγώνων, στο συντονισμό σε πανελλαδικό επίπεδο με άλλες ταξικές δυνάμεις στην παραπέρα ενίσχυση του ΠΑΜΕ».

Σ' αυτήν την κατεύθυνση λοιπόν οι ταξικές δυνάμεις προετοιμάζουν με περιοδείες και εξορμήσεις στα ξενοδοχεία, τη συμμετοχή των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ, στις 9 Δεκέμβρη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Συγκεκριμένα, σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν περιοδείες στα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας.

Η «ΔΑΣ» καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν μαζικά, μαχητικά στον κρατικό προϋπολογισμό της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, των περικοπών στην Υγεία, στην Παιδεία, στην κοινωνική πρόνοια, στα νέα προνόμια στο κεφάλαιο. Να αντιδράσουν μαχητικά στην πολιτική αύξησης των κερδών που οδηγεί στην αύξηση της φτώχειας κάθε λαϊκής οικογένειας, στην αύξηση της ανεργίας και της ανέχειας. Να διεκδικήσουν αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύξηση της συμμετοχής κατά 57% στις εκλογές του σωματείου (2024-04-30 00:00:00.0)
Στη μάχη για την άνοδο της οργάνωσης και των αγώνων του κλάδου (2018-05-23 00:00:00.0)
Σημαντική ενίσχυση της ΔΑΣ κόντρα στις εργοδοτικές παρεμβάσεις (2017-04-14 00:00:00.0)
«Συνεχίζουμε αγωνιστικά, μαχητικά» (2004-11-18 00:00:00.0)
Συνειδητή επιλογή η ταξική διεκδίκηση (2004-11-11 00:00:00.0)
Σημαντική ανατροπή υπέρ των ταξικών δυνάμεων (2002-11-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ