Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ - ΟΤΑ
Στη μάχη για την προετοιμασία της απεργίας

Κάλεσμα αποφασιστικής συμμετοχής στην 48ωρη απεργία στις 9 και 10 Δεκέμβρη και στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 9 Δεκέμβρη, πρώτη μέρα της απεργίας τους, απευθύνει, με ανακοίνωσή της στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία». Τους καλεί να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να διεκδικήσουν αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Στην κατεύθυνση της καλύτερης προετοιμασίας της 48ωρης απεργίας, οι δυνάμεις της ΔΑΣ - ΟΤΑ, με περιοδείες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, δίνουν αγώνα για την προπαγάνδιση και επιτυχία της απεργίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ καθημερινά εντείνει την επίθεσή της σε όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματα του κλάδου, όπως τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, την αύξηση των μισθών, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, της μερικής απασχόλησης, κλπ. «Σήμερα, τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ, ζούμε σε συνθήκες που συρρικνώνονται όλα τα δικαιώματά μας, εξαιτίας των πολιτικών των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Υπογραμμίζει: «Οι δυνάμεις μας, κομμάτι του ΠΑΜΕ, θα σηκώσουν το βάρος της προπαγάνδισης, της προετοιμασίας, της περιφρούρησης της απεργίας. Η ΔΑΣ, όπως και στις προηγούμενες απεργίες του κλάδου μας, θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της για την επιτυχία της απεργίας. Το πλαίσιο των στόχων και των αιτημάτων μας ανταποκρίνεται στις σημερινές σύγχρονες ανάγκες μας, στον πλούτο που παράγουμε, είναι ρεαλιστικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ