Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΥΛΗ
Συζήτησαν για να συζητήσουν περί «ισότητας»

Υπέρ πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ, που αφορά στη γενική έγκριση των αρχών της ΕΕ για «εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού» στην εργασία, τάχθηκαν χτες στη Βουλή η ΝΔ και ο ΣΥΝ. Η πρόταση νόμου της αξιωματικής αντιπολίτευσης συζητήθηκε χωρίς να τεθεί σε ψηφοφορία αφού η πρόεδρος της Βουλής, Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη, επισήμανε ότι αυτό «δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα».

«Η πατρότητα της πρότασης δεν ανήκει ούτε στη Νέα Δημοκρατία ούτε ασφαλώς και στο ΠΑΣΟΚ. Ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ενωση», σχολίασε για το θέμα ο εισηγητής της ΝΔ, Αντώνης Φούσας, καλώντας το ΠΑΣΟΚ για «αυτοκριτική» λόγω του ότι δεν το έφερε προς ψήφιση όταν ήταν κυβέρνηση. Παράλληλα, σημείωσε ότι το θέμα θα ρυθμιστεί νομοθετικά από την κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ ούτε και το αντίστοιχο νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ο Παν. Κοσιώνης, βουλευτής του Κόμματος. Σημείωσε ότι «πρέπει να ληφθεί απόφαση απαγόρευσης των διακρίσεων», και τόνισε για την πρόταση νόμου: «Αμα αρχίσει και διαβάζει κανείς τα κείμενα λίγο πιο κάτω και στο περιεχόμενό τους, που έχει βέβαια η ίδια η Ευρωπαϊκή Ενωση, και τις αποφάσεις που αναφέρονται στον σκοπό στο άρθρο 1, τότε καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα ή δε θέλει να αλλάξει τίποτα». Ο Παναγιώτης Κοσιώνης έκανε λόγο για το κεφάλαιο που αφορά στη φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, τονίζοντας: «Ανατρέπεται ή μένει τόσο αόριστο, θολό και ακαθόριστο που αφήνει περιθώρια παρερμηνειών». Για το ίδιο θέμα μάλιστα είπε: «Κάθε χρόνο υπάρχει έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αναφέρεται σε εθνικές μειονότητες εντός της Ελλάδας και δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση μέχρι τώρα. Και μάλιστα λέει εθνικές μειονότητες, οι οποίες καταπιέζονται. Επομένως, όλα αυτά που τα αφήνουμε έτσι με αυτό το θολό τρόπο, παίρνουν τελείως διαφορετική διάσταση όταν δημιουργείται ένα πολιτικό κλίμα, το οποίο δεν μπορεί να ξέρει κανείς και από ποιους δημιουργείται, αλλά δημιουργείται σε ορισμένες περιπτώσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ