Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΝΙΛΑ.-- Εκπρόσωπος του στρατού των Φιλιππίνων δήλωσε χτες ότι οι νεκροί από τις σφοδρές καταιγίδες, τους χειμάρρους, τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις ξεπέρασαν τους 479, και οι αγνοούμενοι - για τους οποίους οι ελπίδες διάσωσης είναι ελάχιστες - ξεπερνούν τους 560. Χτες βράδυ, ο νέος τυφώνας που έπληττε τη χώρα κόστισε 6 ακόμη ζωές στη Λουσόν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ινκουάιρερ».

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ - ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Εκτακτη σύγκλιση για την εισβολή Ρουαντέζων στρατιωτών σε ανατολικές περιοχές της ΛΔ Κονγκό συγκαλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά από αίτημα της κυβέρνησης του μεταβατικού προέδρου Τζόζεφ Καμπίλα, που υποστηρίζει πως έχουν εισέλθει στην περιοχή όχι 100 (όπως είδαν κυανόκρανοι του ΟΗΕ) αλλά 6.000 Ρουαντέζοι στρατιώτες. Ο Ρουαντέζος Πρόεδρος Πολ Καγκάμε αρκέστηκε να πει πως οι στρατιώτες θα επιτεθούν «μόνον σε Ρουαντέζους αντάρτες της φυλής των Χούτου και όχι Κογκολέζους στρατιώτες»...

ΣΕΡΑΓΕΒΟ.-- Τα ηνία διοίκησης των πολυεθνικών δυνάμεων στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη παρέλαβε χτες από το ΝΑΤΟ η δύναμη της Ευρωπαϊκής Ενωσης «EUFOR». Συγκροτείται από 7.000 άντρες με διοικητή τον Βρετανό στρατηγό Ντέιβιντ Λίκεϊ.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Τον 36χρονο Ραμούς Χαραντινάι (πρώην στέλεχος του ΟΥΤΣΕΚΑ έναντι του οποίου το ΔΠΔ της Χάγης διενεργεί έρευνες με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου) ανακοίνωσε χτες και επίσημα ως υποψήφιο πρωθυπουργό ο «πρόεδρος» του Κοσσυφοπεδίου, Ιμπραήμ Ρουγκόβα. Η 120μελής «Βουλή» θα κληθεί σήμερα να αποφανθεί σε ψηφοφορία επί της υποψηφιότητας Χαραντινάι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ