Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Να βάλουμε φραγμό στα αντιασφαλιστικά σχέδια

«Εργοδότες και κυβέρνηση να πληρώσουν τα σπασμένα των πολιτικών τους» τονίζουν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις. Η ΕΣΑΚ Τραπεζών έχει ήδη κάνει καθαρό με ανακοίνωσή της, ότι πρέπει να διαλυθεί κάθε αυταπάτη περί συνυπευθυνότητας των εργαζομένων στο πρόβλημα του ασφαλιστικού και της δήθεν αναγκαίας συνεργασίας με το κεφάλαιο για την εξεύρεση κοινής λύσης. Ενώ, καταγγέλλοντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΟΤΟΕ και ΓΣΕΕ που στηρίζουν την αντιασφαλιστική επίθεση του τραπεζικού κεφαλαίου, σημειώνει απευθυνόμενη στους εργαζόμενους. «Μην τους εμπιστεύεστε - σταματήστε τους. Είναι έτοιμοι να μας πουλήσουν ξανά».

Καλεί τους εργαζόμενους να πούνε όχι στα σχέδια διάλυσης των επικουρικών και της ένταξης των ειδικών ταμείων στο ΙΚΑ «γιατί θα είναι και σε βάρος των ασφαλισμένων του ΙΚΑ και σε βάρος των ασφαλισμένων στις Τράπεζες». Ταυτόχρονα, αναδεικνύει την ανάγκη οι τραπεζοϋπάλληλοι «να πουν ένα μεγάλο ναι στους αγώνες με όλους τους εργαζόμενους για κοινωνική ασφάλιση, δημόσια, υποχρεωτική, καθολική. Για συνταξιοδότηση στα 30 χρόνια ασφάλισης, χωρίς όριο ηλικίας. Για αύξηση των δαπανών στην Υγεία και Πρόνοια. Για κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ». Σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμενοι και συνταξιούχοι «να προχωρήσουν σε Επιτροπές Αγώνα στο κάθε χώρο δουλιάς, το κάθε σωματείο».

Ο Γ. Ποντικός, εκ μέρους της ΕΣΑΚ Τραπεζών, δήλωσε στο «Ρ»: «Τα σχέδια των τραπεζιτών και των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου, που στηρίζονται από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, υπηρετούν τη γενικότερη επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, της αύξησης των κερδών. Ισχυρίζονται ότι για το πρόβλημα του ασφαλιστικού ευθύνονται και οι εργαζόμενοι και για αυτό πρέπει να πληρώσουν και αυτοί. Καταγγέλλουμε αυτές τις λογικές. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να κουβεντιάσουμε τίποτα με τους εργοδότες και τα τσιράκια τους. Οσο αυτοί πλουτίζουν τόσο εμείς φτωχαίνουμε. Καμιά συνδιαλλαγή με το κεφάλαιο και τους εκπροσώπους του. Μόνος δρόμος αυτός της αταλάντευτης ταξικής πάλης για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων, για δημόσια, δωρεάν καθολική κοινωνική ασφάλιση για όλους, για αιτήματα που ικανοποιούν τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους εργαζόμενους στις Τράπεζες να δώσουν μαζικό μαχητικό παρών στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 9 του Δεκέμβρη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ