Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κλίμα εκφοβισμού

Την πρωτοφανή και απαράδεκτη αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά της διοίκησης της Γενικής Κλινικής Θεσσαλονίκης σε βάρος του σωματείου εργαζομένων της κλινικής και της προέδρου του, καταγγέλλει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Κλινικών Βόρειας Ελλάδας. Στόχος της εκστρατείας που έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό είναι, όπως τονίζεται, η δημιουργία κλίματος για τον εκφοβισμό των εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι της κλινικής πραγματοποίησαν στάσεις εργασίας μετά από απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη προσωπικού, την παραβίαση πενθημέρου, τις διπλοβάρδιες στο αιμοδυναμικό και το χειρουργικό και απαιτώντας να σταματήσει η άσκηση ποικίλων πιέσεων σε βάρος του προσωπικού. Επίσης αποφασίστηκε να διεκδικήσουν δικαστικά οι εργαζόμενοι την παράνομη παρακράτηση μισθών που γινόταν τα τελευταία επτά χρόνια.

Η απάντηση της εργοδοσίας δεν ήταν η λύση των δίκαιων αυτών αιτημάτων αλλά η δημιουργία ενός κλίματος εκφοβισμού σε βάρος των εργαζόμενων με στόχο την υπονόμευση της δράσης και λειτουργίας του σωματείου. Ιδιαίτερα όμως αφόρητες είναι οι πιέσεις που δέχεται στο χώρο δουλιάς της, όπως καταγγέλλει η ίδια, η πρόεδρος του σωματείου Δήμητρα Βλάχου που για 28 ολόκληρα χρόνια αποτελεί υπόδειγμα εργασίας στη Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ