Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ημερίδα εξαπάτησης νέων αγροτών

Την πίστη τους στο πνεύμα και τις κατευθύνσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έδωσαν χτες από κοινού ο υπουργός Γεωργίας Ε. Μπασιάκος, οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, και ο πρόεδρος της Ενωσης Νέων Αγροτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ημερίδα που διοργάνωσε στο Ζάππειο ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός του υπουργείου Γεωργίας «Η Δήμητρα», με θέμα την εκπαίδευση και κατάρτιση των νέων αγροτών.

Η διαπίστωση αυτή φυσικά δεν μπορεί να αποτελεί είδηση, αφού τόσο η κυβέρνηση όσο και οι ηγεσίες των συγκεκριμένων συνδικαλιστικών οργανώσεων έχουν δώσει διαπιστευτήρια εδώ και καιρό.

Ωστόσο, είδηση αποτελεί το μέγεθος της κοροϊδίας που διαπράττεται σε βάρος του αγροτικού κόσμου της χώρας και ιδιαίτερα σε βάρος της νεολαίας της υπαίθρου, από κάποιους υποτιθέμενους εκπροσώπους τους, στην πραγματικότητα διορισμένους από την εκάστοτε κυβέρνηση ή σε αγαστή συνεργασία μαζί της. Οι οποίοι δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το «να βάζουν πλάτη» στο πέρασμα της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, με κάθε ευκαιρία, χτες συγκεκριμένα, με το να «πιπιλίζουν» την καραμέλα της εκπαίδευσης και κατάρτισης των νέων αγροτών και να «λιβανίζουν» φυσικά τη νέα αντιαγροτική ΚΑΠ, η οποία στέλνει τους νέους της υπαίθρου στις λίστες ανεργίας και τους πατεράδες τους σε πρόωρη αγροτική σύνταξη.

Θα ήταν απλώς αστείοι, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι. Δεν μπορούν οι νέοι αγροτοκτηνοτρόφοι της χώρας να χορέψουν στο δικό τους θλιβαρό χαβά, αν θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και όρθιο το κεφάλι. Η μαζική τους συμμετοχή στα πανελλαδικά συλλαλητήρια της 9ης Δεκέμβρη θα είναι μια καλή απάντηση σε όλους τους παραπάνω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ