Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ακόμη ένα πεδίο κέρδους για τους ιδιώτες

Eurokinissi

Επιμένει η κυβέρνηση να σχεδιάζει, να εφαρμόζει και να προβάλλει την επικίνδυνη, για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και τα λαϊκά συμφέροντα, πολιτική της. Οι παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης χτες, με αφορμή τη συνάντηση Γερμανών και Ελλήνων επιχειρηματιών που ασχολούνται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ήταν χαρακτηριστικές. Ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας έκανε λόγο για «συνδυασμό της περιβαλλοντικής προστασίας με την οικονομική ανάπτυξη» και πρόβαλε ένα βασικό διπλό στόχο: την «ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας» και την «ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» (ΑΠΕ).

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Σαλαγκούδης, που συναντήθηκε με την ομάδα των επιχειρηματιών, επισήμανε ότι ο τομέας των ΑΠΕ συγκέντρωσε τους τελευταίους μήνες άμεσες ξένες επενδύσεις 85 εκατ. ευρώ και έκανε λόγο για δημιουργία «αποτελεσματικών μηχανισμών ενίσχυσης των ΑΠΕ στο πλαίσιο της απελευθερωμένης αγοράς». Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση «τσουβαλιάζει» την «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας, την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας, την ενίσχυση των ξένων και ντόπιων ιδιωτών και την προστασία του περιβάλλοντος σε ένα αντιφατικό και ψευδεπίγραφο «αχταρμά». Την ίδια ώρα θριαμβολογεί για τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που δαπανά για τις ιδιωτικές επενδύσεις στις ΑΠΕ, για την πρόσφατη απόφασή της όπου ακόμη και σε περιοχές με ιστορικά μνημεία μπορούν να τοποθετούνται ανάλογες εγκαταστάσεις κ.ά.

Στη βάση όλων αυτών έρχονται οι διαβεβαιώσεις του Δ. Σιούφα για την ολοκλήρωση σε σύντομο χρονικό διάστημα της μελέτης για την απλοποίηση του πλαισίου αδειοδότησης των ΑΠΕ, από τη ΡΑΕ και οι επισημάνσεις του Γ. Σαλαγκούδη ότι η κυβέρνηση ενθαρρύνει τη διείσδυση ξένων κεφαλαίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ