Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΦΟΡΙΑ
Νέα έντυπα φορολογικών δηλώσεων

Αρχίζει το Γενάρη η αποστολή των νέων εντύπων δήλωσης προσωπικών εισοδημάτων

Τον επόμενο μήνα ξεκινά η αποστολή των νέων δηλώσεων φορολογίας που θα υποβάλουμε το 2005 στην Εφορία για να δηλώσουμε τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέσα στο 2004. Οι λιγοστές αλλαγές στα νέα έντυπα Ε1 αφορούν σε αναταξινομήσεις ορισμένων κωδικών και επίσης στην κατάργηση του λεγόμενου «απλοποιημένου» εντύπου Ε1Α, το οποίο τα προηγούμενα χρόνια υπέβαλλαν - κάτω από προϋποθέσεις - οι μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν είχαν άλλες πηγές εισοδήματος.

Οι αλλαγές στα έντυπα των νέων δηλώσεων είναι οι παρακάτω:

  • Στον πίνακα 1 (στοιχεία φορολογουμένου) έγινε αναταξινόμηση έτσι ώστε να μην είναι εμφανή τα στοιχεία του αριθμού ταυτότητας και του τηλεφώνου των φορολογουμένων που περιέχονται στο κλειστό φάκελο.
  • Στον πίνακα 2 περιέχεται το ερώτημα εάν «συνυποβάλλατε δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) που υπάρχουν την 1/1/2005».
  • Στον πίνακα 5 (προσδιορισμός ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης) προστέθηκαν ορισμένοι κωδικοί προκειμένου να γίνει διαχωρισμός της κατοικίας σε ιδιοχρησιμοποιούμενες ή μισθωμένες. Το συγκεκριμένο έγινε για την αποφυγή λαθών κατά τη συμπλήρωση της δήλωσης.

Υπενθυμίζεται πως οι αλλαγές που επέρχονται με το νέο φορολογικό νόμο αφορούν στα εισοδήματα που θα αποκτηθούν μέσα στο 2005 και θα δηλωθούν στην Εφορία το 2006. Ετσι η φορολογική κλίμακα, οι εκπιπτόμενες δαπάνες κλπ. παραμένουν αμετάβλητες, γεγονός που σημαίνει την αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των λαϊκών στρωμάτων από τη μη τιμαριθμοποίηση της κλίμακας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ