Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Εργάτες - αγρότες - αυτοαπασχολούμενοι μαζί στο δρόμο

Στην Αθήνα, στις 6 το απόγευμα, το παναττικό συλλαλητήριο

Το αγωνιστικό «σάλπισμα» των ταξικών δυνάμεων αντηχεί από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα καθώς μια μέρα απομένει πριν από τα εργατικά συλλαλητήρια που διοργανώνει αύριο το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στους νομούς της χώρας. Με περιοδείες, εξορμήσεις, χωρίς να αφήνουν λεπτό ανεκμετάλλευτο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, μεταφέρουν το αγωνιστικό κάλεσμα σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, όπου δουλεύει και ζει ο εργάτης, ο άνεργος, ο νέος. Δίπλα και μαζί με τις δυνάμεις στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα πορεύονται και οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΥ που δίνουν τη μάχη για τη μαζική συμμετοχή των αγροτών στα αυριανά συλλαλητήρια, ώστε από κοινού με τους εργάτες να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην αντεργατική - αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης.

Η ΤΑΔΗΣΥ καλεί τους δημόσιους υπάλληλους να δώσουν μαζικά το «παρών» στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 9 του Δεκέμβρη. Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει στους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης η ΔΑΣ - ΟΤΑ. Σε αποφασιστική συμμετοχή στα συλλαλητήρια καλεί τους λογιστές και τις λογίστριες της χώρας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας καλεί τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες να συμμετέχουν στα αυριανά συλλαλητήρια και να παλέψουν ενάντια στην πολιτική που τους οδηγεί στον αφανισμό.


«Οι κοινοί αγώνες είναι η ελπίδα για να σταματήσει η ασυδοσία των μονοπωλιακών ομίλων και να μπει φραγμός στη φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων» (ΔΗΚΕΒΕ) και καλεί σε συμμετοχή στα αυριανά συλλαλητήρια.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έχει οριστεί στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) από όπου θα ξεκινήσει πορεία προς τη Βουλή. Τις τελευταίες 24 ώρες, που απομένουν, οι ταξικές δυνάμεις «τα δίνουν όλα», ώστε να μην υπάρχει χώρος δουλιάς στην πρωτεύουσα, που να μην έχει φτάσει το αγωνιστικό μήνυμα.

Στα εργοστάσια και στα γιαπιά, στο λιμάνι και στα πολυκαταστήματα, στα μηχανουργεία και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, παντού, σε κάθε εργασιακό χώρο της Πειραιώτικης περιφέρειας, αλλά και στα στέκια των ανέργων, ηχεί το αγωνιστικό σύνθημα του ΠΑΜΕ. Το μεταφέρουν οι ταξικές δυνάμεις με τις καθημερινές τους περιοδείες και εξορμήσεις, μέσα από συγκεντρώσεις στους χώρους δουλιάς, με κάθε τρόπο, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα στις 7 το πρωί θα γίνει περιοδεία στο λιμάνι του Πειραιά στα καράβια της ακτοπλοΐας και σε άλλους χώρους.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του ΟΛΠ, υπαλλήλους και λιμενεργάτες, να δώσουν το μαζικό τους «παρών» στο συλλαλητήριο απευθύνουν, με κοινή τους ανακοίνωση η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων ΟΛΠ και η Δημοκρατική Ενότητα Λιμενεργατών.

Μακεδονία - Θράκη

Μαζί με τους εργάτες, τους αγρότες και οι επαγγελματοβιοτέχνες, παίρνουν τη θέση τους στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της ανεργίας, της φτώχειας και της λιτότητας και ετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Χτες, ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης οι Σύνδεσμοι Βιοτεχνών Ταπετσέρηδων Επίπλων και Βιοτεχνών Επίπλων και καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν μαζικά και να υπερασπιστούν αγωνιστικά τη βιωσιμότητα των μαγαζιών τους, το εισόδημα των οικογενειών τους. Επίσης, «παρών» στο σάλπισμα αντίστασης δηλώνουν και οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ.

Στο μεταξύ, μέχρι και την τελευταία ώρα συνεχίζονται απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη οι εξορμήσεις και οι περιοδείες ενημέρωσης που πραγματοποιούν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ, στους χώρους δουλιάς, στις πόλεις και τα χωριά.

Στην Πελοπόννησο

Αγωνιστικό συναγερμό έχουν σημάνει οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ στην Πελοπόννησο και μέσα από τις περιοδείες και εξορμήσεις που έκαναν και χτες απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που θα γίνουν στις 9 Δεκέμβρη σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, καθώς και στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

Στην Πάτρα, μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ περιόδευσαν σε χώρους δουλιάς και συγκεκριμένα του Επισιτισμού, της Υγείας, της εκπαίδευσης, στις τράπεζες και τις εφορίες. Παράλληλα, αγροτοσυνδικαλιστές της ΠΑΣΥ στην Αχαΐα περιόδευσαν στα χωριά της Αιγιάλειας και της Δυτικής Αχαΐας.

Στη Μεσσηνία, οι ταξικές δυνάμεις περιόδευσαν στα γιαπιά, στο ΙΚΑ και την εφορία. Στην Τρίπολη, στη Βιομηχανική Περιοχή καθώς και στα εμπορικά καταστήματα της πόλης, το ταχυδρομείο και στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ). Ανάλογες περιοδείες κι εξορμήσεις έγιναν και στους υπόλοιπους νομούς του Μοριά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ