Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Πάλι απλήρωτοι

Επίσχεση εργασίας, για τρίτη φορά από τις αρχές του 2004, ξεκίνησαν χτες οι εργαζόμενοι στις Δημοτικές Επιχειρήσεις και το Δήμο Καματερού διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Ο δήμος χρωστά τρία μηνιάτικα, το δώρο Χριστουγέννων και τα αναδρομικά της Συλλογικής σύμβασης στους εργαζόμενους των Δημοτικών Επιχειρήσεων και, μία δόση του πριμ παραγωγικότητας και χρήματα από παροχές σε είδος σε εργαζόμενους του Δήμου.

Από τη συνάντηση που είχε χτες το Σωματείο Εργαζομένων Ανω Λιοσίων - Καματερού - Πετρούπολης - Θρακομακεδόνων με το δήμαρχο Ν. Στενό δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας μέχρι να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα. Ο Γ. Παπαναής, πρόεδρος του Σωματείου, δήλωσε στο «Ρ»: «Κάθε φορά ο δήμος επικαλείται τα οικονομικά προβλήματα που έχει προκειμένου να μην πληρώνει τους εργαζόμενους. Αλλά ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει κάνει κάτι για να διεκδικήσει αγωνιστικά χρήματα από την πολιτεία, παρά τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το Σωματείο, ώστε να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Καταγγέλλουμε αυτή τη στάση της δημοτικής αρχής, αλλά και την πολιτική που ασκείται από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που όλο και περισσότερο κλείνουν τη στρόφιγγα χρηματοδότησης προς τους δήμους, με απώτερο σκοπό τη μετατροπή τους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και τη μεταφορά του κόστους των υπηρεσιών που προσφέρουν στους δημότες.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό "παρών" στο αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στη 48ωρη απεργία του κλάδου και την απεργιακή προσυγκέντρωση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων ενάντια στην πολιτική που ασκείται σε βάρος μας και για την υπεράσπιση και διεκδίκηση νέων κατακτήσεων». Χτες, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, παραβρέθηκε και ο Μπ. Βορτελίνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ