Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Η Βοιωτία ... προκρίνεται για Βιομηχανική Περιοχή

Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη στήριξη των βιομηχάνων εκδηλώθηκε για άλλη μια φορά χτες, μέσα από τη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Δ. Σιούφα με τον νομάρχη Βοιωτίας Κ. Περγαντά και τους δημάρχους Θήβας, Σχηματαρίου, Οινοφύτων, με αντικείμενο την πιθανή δημιουργία Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) «εθνικής εμβέλειας» στη Βοιωτία. Την ίδια ώρα, εκατοντάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις όχι μόνον είναι αποκλεισμένες από βιοτεχνικές περιοχές, αλλά κι αυτές οι περιοχές δεν ...υφίστανται. Αλλά και όπου έχουν προχωρήσει οι σχεδιασμοί, π.χ. στο Σχιστό Αττικής τελευταία, μόνο μια μερίδα ισχυρών οικονομικά και βασικά μεσαίων επιχειρήσεων μπορούν να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα λειτουργίας σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Ηδη, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει χρηματοδοτήσει μεγάλα έργα με αρκετά εκατομμύρια ευρώ, στηρίζοντας τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, που απαιτούν οι μεγάλες εναπομείνασες βιομηχανίες στο πλαίσιο και των ευρύτερων σχεδιασμών της ΕΕ για το ρόλο της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικονομία. Δίνεται έτσι «ζεστό» δημόσιο χρήμα για υποδομές που έχουν να κάνουν με μεταφορές και ενδιάμεσα στάδια παραγωγής προϊόντων.

Το υπουργείο Ανάπτυξης ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα αποτελέσματα μελέτης, σχετικά με τη δημιουργία τέτοιων ΒΙΠΕ, που θα επιχορηγηθούν από μια νέα δράση (1.1.4.) του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα (ΕΠΑΝ). Η Βοιωτία έρχεται τρίτη από άποψη προτεραιότητας για τη δημιουργία τέτοιου χώρου, μεταξύ άλλων, επειδή είναι κοντά στην Αθήνα και μπορεί να συμβάλει στην αποκέντρωση των βιομηχανιών στην Αττική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ