Πέμπτη 11 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Κρίνεται ο διαγωνισμός για τα δίκτυα πόλης

Σήμερα αναμένεται να καθοριστεί η πορεία, δηλαδή το αν συνεχιστεί ή όχι ο πολυθρύλητος διαγωνισμός για τα δίκτυα πόλης φυσικού αερίου, ο οποίος, πρέπει να σημειωθεί, ότι έχει προκηρυχτεί εδώ και δύο χρόνια, χωρίς να υπάρξει καμία πρόοδος ως αυτήν τη στιγμή. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκης θα ανακοινώσει το μέγεθος των οικονομικών προσφορών των τεσσάρων ξένων εταιριών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη σύσταση των τριών Εταιριών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία και συνεπώς είναι σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα θέμα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, να τον συνεχίσει με τις υπάρχουσες προσφορές ή να προκηρύξει νέο.

Το έργο του συγκεκριμένου διαγωνισμού, το οποίο έχει συρρικνωθεί κατά πολύ από τον αρχικό του σχεδιασμό στη βάση του οποίου προκηρύχτηκε, αναμένεται να συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο, αφού οι ξένοι «επενδυτές» αξιώνουν ακόμα μεγαλύτερες παραχωρήσεις, καθιστώντας τον αποικιοκρατικό, χαρακτηρισμό που προσάπτουν ακόμα και οι εμπλεκόμενοι σ' αυτόν φορείς.

Οι ξένες εταιρίες πού έχουν καταθέσει προσφορές η γαλλική «Gaz de France» η οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ΕΠΑ Αττικής, η ιταλική «Italgas» που έχει καταθέσει προσφορά και για τις τρεις ΕΠΑ (Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας), η επίσης ιταλική SEABO η οποία συνεργάζεται και με ελληνικές επιχειρήσεις και έχει καταθέσει προσφορά για τις ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας και η σλοβακική SPP η οποία έχει καταθέσει προσφορά για τις ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ