Πέμπτη 11 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΒΕΑ
Δυσαρεστημένοι οι επιχειρηματίες από τις υπηρεσίες των δήμων

Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται στην πλειοψηφία τους οι επιχειρηματίες της Αθήνας μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) από τις υπηρεσίες του δήμου στον τομέα της καθαριότητας, ενώ δυσαρεστημένο είναι μεγάλο ποσοστό και σε ό,τι αφορά το ύψος των δημοτικών τελών και το πάρκινγκ. Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από την έρευνα που διενήργησε η εταιρία ALCO για λογαριασμό του ΕΒΕΑ σε εννέα δήμους με αντικείμενο το βαθμό ικανοποίησης των επιχειρηματιών από τις υπηρεσίες των δήμων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα και στην οποία συμμετείχαν 835 μέλη του ΕΒΕΑ:

  • Το 70% από τους 411 ερωτηθέντες επιχειρηματίες του Δήμου Αθήνας, που πήραν μέρος στην έρευνα, δήλωσαν από λίγο έως καθόλου ευχαριστημένοι με τις υπηρεσίες στον τομέα της καθαριότητας και το 75% δυσαρεστημένοι από τα υψηλά δημοτικά τέλη.
  • Στο σύνολο των ερωτηθέντων από όλους τους δήμους το 54,1% δήλωσε ότι αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα σε ό,τι αφορά τους χώρους στάθμευσης, το 40,1% σε ό,τι αφορά την καθαριότητα, το 26,5% δηλώνει ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, το 19,5% με την ασφάλεια και τη δημοτική αστυνομία, το 7,5% με τον ηλεκτροφωτισμό, το 6% με τη συντήρηση των πεζοδρομίων και το 5,4% με τις πεζοδρομήσεις.
  • Συνολικά από τις υπηρεσίες των δήμων τα μέλη του ΕΒΕΑ που ρωτήθηκαν για το βαθμό ικανοποίησής τους απάντησαν σε ποσοστό 56% ότι είναι από λίγο έως καθόλου ικανοποιημένοι έναντι ποσοστού 51% στην αντίστοιχη έρευνα του 1998, σε ποσοστό 35% αρκετά ικανοποιημένοι, 6% πολύ και 3% δεν απάντησαν.
  • Σε ό,τι αφορά το ύψος των δημοτικών τελών το 66% των ερωτηθέντων τα έκρινε υπερβολικά σε σχέση με τις υπηρεσίες που παρέχονται, το 22% λογικά και το 12% δεν απάντησε.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ