Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
«Dignitas» η αξιοπρέπεια

Ακούω «κοινωνία των πολιτών» και πετάω πετάλες σύντροφοι. Γίνομαι λύκος που μυρίζει τη φριχτή παγίδα, με τις θανατερές δαγκάνες που έχουν κρύψει κάτω από τα σαπισμένα φύλλα του δάσους αδυσώπητοι κυνηγοί.

Γιατί η «κοινωνία των πολιτών» είναι εφεύρημα, πολιτικό εργαλείο ύπουλο των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων και των νεοταξιτών όπου Γης για να παγιδεύουν διανοούμενους κι επικίνδυνους ελεύθερους στη σκέψη εργαζόμενους ή απελπισμένους νέους κι άνεργους. Να καλλιεργούν, την ψευδαίσθηση στους πολίτες ότι συμμετέχουν στη χάραξη πολιτικής, είναι ο στόχος τους. Διανθισμένος με παράσημα δημοσιότητας περί προσφοράς, υψηλών στόχων, φιλανθρωπίας, ο νεοταξίτικος αυτός «στρατός», παγιδεύει εργαζόμενους έξω από κάθε διεκδικητικό χώρο και το μυαλό και την καρδιά τους έξω από το δικαίωμα της πολιτικής δράσης και σκέψης. Οχι στο συνδικάτο, όχι στο κόμμα, όχι στο σύλλογο γονέων του σχολείου, όχι στο ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο. Η «κοινωνία των πολιτών», των χειραγωγημένων και αλλοτριωμένων πολιτών, χωράει σε πληθώρα μη κυβερνητικών οργανώσεων, σε ΜΚΟ που αναλαμβάνουν τις βρωμοδουλιές της νεοταξίτικης πολιτικής, άλλοι ξέροντας άλλοι όχι τι ακριβώς έργο επιτελούν. Αλλά οι ελάχιστες εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα που έταξαν κι υλοποιούν οι λέσχες των ιμπεριαλιστών. Στην παγίδα πέφτουν λύκοι και ελάφια κι έξυπνες αλεπούδες και έξυπνα πουλιά ακόμη... Ενα εκατομμύριο ΜΚΟ δρουν στην Αμερική και περίπου ήδη 60.000 στη Ρωσία. Από ΜΚΟ ξεκινούν «κινήματα» συναινετικής επιβολής της υποταγής στις ξένες και ντόπιες κυβερνήσεις που τις χρηματοδοτούν οι οργουελικές μεταλλάξεις της πολιτικής σε μουσική σκηνή τύπου Ρουσλάνας.

Ομως υπάρχει μία μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα την Ελβετία, του Ερυθρού Σταυρού αλλά και των τραπεζών, των κωδικών και της ΦΙΦΑ, που ξεπερνάει κάθε διαστροφική φαντασία. Προτείνω να τη θυμούμαστε ως το ουσιαστικό σύμβολο της καθυπόταξης που επιχειρούν οι διεστραμμένοι εμπνευστές του 21ου αιώνα, των λαών.

Λέγεται Dignitas. Λατινιστί η αξιοπρέπεια, ο αυτοσεβασμός, η τιμή που λέμε στα ελληνικά μαζί με την υπόληψη. Στόχος και καθήκον της, είναι να βοηθά ανθρώπους, ασθενείς ή μη να αυτοκτονούν!... Με... ήθος. Με... ανθρωπιά... Με αξιοπρέπεια... Ειδικά αυτούς που δεν μπορούν ν' αυτοκτονήσουν χωρίς βοήθεια από συνάνθρωπο και ζουν σε χώρες όπου η αυτοκτονία, π.χ. ως ευθανασία ανιάτων ασθενειών, απαγορεύεται από τη νομοθεσία τους.

Αν έχει ορέ σύντροφοι dignitas όποιος προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μια τέτοια οργάνωση ή απολαμβάνει τις υπηρεσίες της για να αυτοκτονήσει, τότε τι dignitas τι αξιοπρέπεια περισσεύει για τους αγωνιστές κάθε υψηλής ιδέας ελευθερίας, ταξικής πάλης, πατρίδας; Πώς να εξομοιώσεις ένα Κούγκι με μια ΜΚΟ, έναν ζωσμένο με εκρηκτικά Παλαιστίνιο με έναν καταθλιπτικό αστό που θέλει σαδιστικά να αφήσει στα παιδιά του τη βιντεοκασέτα με την αυτοκτονία του;

Ddignitas. Ας το θυμούμαστε για να οργιζόμαστε και να χτυπάμε τα πόδια δυνατά σε κάθε πορεία, σε κάθε συλλαλητήριο, σε κάθε πολιτική πράξη αντίστασης. Κι όταν βαδίζουν νεογνά. Κι όταν βαδίζουν γηρατειά. Κόντρα στην κοινωνία των πολιτών - υπηκόων που πληρώνουν με αβάσταχτους φόρους τα κυβερνητικά λεφτά αυτών των μη κυβερνητικών οργανώσεων που εν τέλει κυβερνούν τις κυβερνήσεις.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ