Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Καταγγέλλει την καθυστέρηση

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων την καθυστέρηση της έκδοσης των αποτελεσμάτων του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 85 θέσεων μονίμων αρχαιολόγων στην Αρχαιολογική Υπηρεσία. Προσθέτει ότι επί δεκαετία η εκάστοτε ηγεσία του ΥΠΠΟ δε φρόντισε να γίνει διαγωνισμός για την πρόσληψη μονίμων αρχαιολόγων, αφού ο τελευταίος πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2003.

Το πρώτο στάδιο του φετινού διαγωνισμού - προκηρύχτηκε για 85 θέσεις, ενώ οι ανάγκες είναι υπερπολλαπλάσιες - πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Γενάρη και μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων διεξήχθη το δεύτερο στάδιο (18/6-4/7) με τα αποτελέσματά του να εκκρεμούν ακόμη. Για το ΑΣΕΠ ο σύλλογος σημειώνει ότι από το Σεπτέμβρη «εφαρμόζει μια τακτική διαδοχικών αναβολών, η οποία δε διαφαίνεται να καταλήξει», κατάσταση που ο ΣΕΑ χαρακτηρίζει «πρωτοφανή». «Σύμφωνα με το Σύνταγμα ουδείς ανεξέλεγκτος ώστε να εφαρμόζει τακτική κωλυσιεργίας επί των προσλήψεων εμπαίζοντας τους διαγωνισθέντες επιστήμονες». Ο ΣΕΑ και οι 1.500 υποψήφιοι περιμένουν την απάντηση «κάθε αρμοδίου».

Εξάλλου, χτες, σε συνέλευση του ΣΕΑ με αντικείμενο το νέο οργανισμό που προωθεί το ΥΠΠΟ - προς αντικατάσταση του περσινού - διατυπώθηκε (ομόφωνα, σύμφωνα με πληροφορίες) η αντίθεση του συλλόγου στις βασικές κατευθύνσεις του σχεδίου Οργανισμού. Ο ΣΕΑ λέει ΟΧΙ σε κάθε απόπειρα ή σκέψη ιδιωτικοποίησης του κεντρικού κορμού της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς (μουσεία, ανασκαφές κλπ.), διαχείριση που πρέπει να παραμείνει αμιγώς υπόθεση του κράτους. ΟΧΙ στη δημιουργία νέων περιφερειακών υπηρεσιών του ΥΠΠΟ («μικρά ΥΠΠΟ»), ο επικεφαλής των οποίων δε θα είναι στέλεχος της αρχαιολογικής υπηρεσίας, αλλά κάποιος «τρίτος» με χρέη «μάνατζερ»! Λέει ΟΧΙ στα «περιφερειακά συμβούλια πολιτισμού» με ευρεία σύνθεση, θεωρώντας ότι θα χαθεί ο έλεγχος από την αρχαιολογική υπηρεσία και θα απαξιωθούν τα Κεντρικά Συμβούλια (Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων) και τα υπάρχοντα τοπικά συμβούλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ