Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαδήλωση συμπαράστασης στον Ταϊλάν

Στο πλευρό του Ταϊλάν, και όλων των αγωνιστών του κόσμου που διώκονται επειδή «σηκώνουν κεφάλι» στον ιμπεριαλισμό βρέθηκαν χτες διαδηλωτές κάθε ηλικίας που συμμετείχαν στη συναυλία που έγινε στα Προπύλαια, με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του Κούρδου αγωνιστή. Η συναυλία, στην οποία συμμετείχαν ο Λάκης Χαλκιάς, η Θεοδοσία Στίγκα και οι «Active Member», έγινε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Φορέων και Οργανώσεων για την άμεση απελευθέρωση και μη έκδοση του Ταϊλάν στη Γερμανία.

«Στο πρόσωπο του Ταϊλάν διώκονται οι αγωνιστές της ελευθερίας στην Τουρκία και σε όλο τον κόσμο, που έχουν κάνει σκοπό της ζωής τους τη χειραφέτηση των λαών από την εκμετάλλευση και την καταπίεση», σημείωσε ο Αντ. Αντανασιώτης, συνήγορος του Ταϊλάν. Και επισήμανε, άλλωστε τους αγωνιστές «στοχεύουν» όλοι οι νέοι κατασταλτικοί μηχανισμοί και τα αυταρχικά μέτρα που δρομολογούνται, όπως όσα προβλέπονται στο πρόγραμμα της Χάγης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Ο Αντ. Αντανασιώτης κατέληξε διευκρινίζοντας ότι η υπόθεση έχει ήδη μπει σε κρίσιμο στάδιο, καθώς ο Ταϊλάν είναι ήδη φυλακισμένος εδώ και εννιά μήνες. Η μεγαλύτερη ανησυχία ωστόσο αφορά την επιδείνωση της υγείας του, μετά από 45 μέρες σε απεργία πείνας. Την ίδια στιγμή, ο αρμόδιος για την οριστική διευθέτηση της υπόθεσης υπουργός Δικαιοσύνης όχι μόνο δεν έχει τοποθετηθεί, αλλά επιμένει ότι δεν πρόκειται για πολιτικό αλλά για νομικό ζήτημα.

Στη δίκη αποδείχτηκε ότι η αίτηση των γερμανικών αρχών για έκδοση του Ταϊλάν ήταν προσχηματική, τόνισε ο Φρατ, πολιτικός πρόσφυγας από την Τουρκία. Αναφέρθηκε ακόμα στο συνεχιζόμενο αγώνα των πολιτικών κρατούμενων της Τουρκίας, οι οποίοι ξεκίνησαν και πάλι απεργία πείνας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια 117 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 600 την υγεία τους, σε απεργίες πείνας ενάντια στις βάναυσες καταπατήσεις των πολιτικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων που υφίστανται οι πολιτικοί... «αντιφρονούντες» στη γειτονική χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ