Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΔΑΠ
Καθησυχαστική για το φυτοπλαγκτόν του Μαραθώνα

Οτι δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας, αλλά ούτε και της παραμικρής υποψίας, για την ποιότητα του νερού, εξαιτίας του φυτοπλαγκτόν που εμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες στην επιφάνεια της λίμνης του Μαραθώνα διαβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η ΕΥΔΑΠ.

Συγκεκριμένα, στην επιφάνεια του νερού, σε ορισμένα σημεία της λίμνης Μαραθώνα, εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα συγκεντρώσεις φυτοπλαγκτόν, οι οποίες είναι επιφανειακές και οφείλονται, σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, σε φυσικές διεργασίες του οικοσυστήματος της λίμνης.

Ειδικότερα η ΕΥΔΑΠ αναφέρει ότι η εμφάνιση του φυτοπλαγκτόν «δεν έχει προκαλέσει καμία απολύτως επίπτωση στην ποιότητα τόσο του ανεπεξέργαστου, όσο και κυρίως του πόσιμου νερού, που διοχετεύεται στο δίκτυο πόλης».

Από τις μέχρι σήμερα συστηματικές παρατηρήσεις και μετρήσεις όλων των παραμέτρων της ποιότητας, τόσο του ανεπεξέργαστου νερού, όσο και του πόσιμου - υποστηρίζει η ΕΥΔΑΠ - δεν έχει διαπιστωθεί κάποια αλλαγή είτε στις φυσικοχημικές ιδιότητες του νερού (γεύση, οσμή κλπ), είτε στα στοιχεία, που προσδιορίζουν την υγιεινότητά του.

Πάντως - καταλήγει - το φαινόμενο παρακολουθείται συστηματικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες Ελέγχου Ποιότητας και Προστασίας Υδατος της ΕΥΔΑΠ, σε συνεργασία με εξωτερικούς επιστήμονες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ