Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μερική απασχόληση με λεφτά των δήμων

Τη διαπίστωση ότι τα κονδύλια που προβλέπει η κυβέρνηση για την εφαρμογή της μερικής απασχόλησης στους δήμους δεν αρκούν, κάνει η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), ζητώντας από το υπουργείο Εσωτερικών να αναθεωρήσει τη θέση του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΕΔΚΕ, οι δήμοι θα επιβαρυνθούν το 2005 με 55 εκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες μισθοδοσίας του προσωπικού που θα προσληφθεί σε θέσεις μερικής απασχόλησης, καθώς η κυβέρνηση υπαναχώρησε από τη δέσμευσή της να καλύψει εξ ολοκλήρου το κόστος. Στο σημείο αυτό, βέβαια, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε τις ευθύνες της προσκείμενης σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ ηγεσίας της ΚΕΔΚΕ, η οποία αποδέχεται την εφαρμογή τέτοιων πολιτικών που προωθούν την έκτακτη εργασία και την ανασφάλεια των εργαζομένων, από τη μία πλευρά, αλλά και δεν κατοχυρώνουν την κάλυψη των δαπανών τους από το κράτος από την άλλη.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΚΕ, η χρηματοδότηση που δίνει το υπουργείο ανέρχεται σε περίπου 500 ευρώ το άτομο το μήνα. Ωστόσο, το ποσό αυτό αυξάνεται ανάλογα με την ειδικότητα και τον κλάδο κατηγορίας του προσλαμβανόμενου (Πανεπιστημιακή, Υποχρεωτική ή Τεχνολογική Εκπαίδευση) και το επιβαρύνονται οι δήμοι. Υποστηρίζεται ότι συνολικά για τους 12.000 εργαζόμενους που υπολογίζεται να προσληφθούν σε θέσεις μερικής απασχόλησης, το κόστος μισθοδοσίας τους θα ανέλθει σε 55 εκατομμύρια ευρώ (4.500 ευρώ ανά άτομο το χρόνο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ