Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΥΠΛΙΟ
Τηλεπικοινωνιακό μπλακ άουτ από πυρκαγιά

Στιγμιότυπο από την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο κτίριο του ΟΤΕ

Eurokinissi

Στιγμιότυπο από την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο κτίριο του ΟΤΕ
Την καταστροφή του κεντρικού κατανεμητή του ψηφιακού κέντρου ΟΤΕ Ναυπλίου, προκάλεσε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές το βράδυ, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας 17.000 τηλεφωνικές γραμμές της πόλης και των γύρω περιοχών (όσες έχουν κωδικό 27520).

Η φωτιά εκδηλώθηκε προχθές Τετάρτη, περίπου στις 9 το βράδυ, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Η Πυροσβεστική, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται ακριβώς απέναντι, επενέβη περίπου μία ώρα μετά, τη στιγμή δηλαδή που άρχισαν να γίνονται αντιληπτοί οι πυκνοί καπνοί και η έντονη μυρωδιά από το κάψιμο των καλωδίων και των μηχανημάτων. Με χρήση ειδικού αφρού, οι άντρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν κι έσβησαν τη φωτιά, η οποία όμως προξένησε σοβαρότατες βλάβες στον γενικό κατανεμητή, ενώ μικρότερες ζημιές υπέστη το ψηφιακό κέντρο.

Από χθες το μεσημέρι, μετά τις εργασίες των τεχνικών του ΟΤΕ, άρχισε σταδιακά να αποκαθίσταται μερικώς η βλάβη, με αποτέλεσμα οι τηλεφωνικές συνδέσεις της ευρύτερης περιοχής του Ναυπλίου να επαναλειτουργούν και συγκεκριμένα στις περιοχές: Τολό, Αγία Τριάδα, Αγιο Αδριανό, Τίρυνθα, Ιρια, Λυγουριό, Τραχειά, Παλαιά και Νέα Επίδαυρο και Αγιο Δημήτριο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του ΟΤΕ, στην πόλη του Ναυπλίου οι τηλεφωνικές συνδέσεις θα άρχιζαν να λειτουργούν από το βράδυ με προτεραιότητα στα τηλέφωνα πρώτης ανάγκης (Αστυνομία, Νοσοκομείο κλπ.), καθώς και σε εκείνα των τραπεζών και εμπορικών καταστημάτων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία». Αντιθέτως, η πορεία ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ έθεσε ως κεντρικό στόχο της επιχείρησης τη διαρκή αύξηση των κερδών της, μέσω της μείωσης του κόστους σε όλα τα επίπεδα. Απόρροια αυτής της πολιτικής είναι και η διαρκής συρρίκνωση του προσωπικού, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας και τη δυσχερή λειτουργία τομέων και υπηρεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ