Σάββατο 15 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ποντάρει στη συμμαχία με ΠΑΣΟΚ

Ούτε καν κάποια «χειρονομία καλής θέλησης», που θα εκτόνωνε την αγανάκτηση των αγροτών δεν προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ. Ποντάρει στην αντιαγροτική συμμαχία που έχει συμπήξει με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τις ξεπουλημένες ηγεσίες δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων συνεταιριστικών ενώσεων, προκειμένου να δείξει ότι οι αγρότες είναι απομονωμένοι «πολιτικά και κοινωνικά».

Το Μέγαρο Μαξίμου διαδίδει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να ικανοποιηθεί κανένα αίτημα των αγροτών, επιχειρώντας να υποβαθμίσει το μέγεθος του προβλήματος μόνο στην «ελάχιστη» αδιάθετη ποσότητα του βαμβακιού και μάλιστα σε ένα δύο νομούς. «Διαρρέει» ακόμα ότι δεν πρόκειται οι αγρότες να κλείσουν τους δρόμους, καθώς οι περισσότερες αγροτικές ομοσπονδίες δε διαφωνούν με την κυβέρνηση, ενώ εκτιμά ότι ελέγχονται και οι γαλάζιοι συνδικαλιστές που μπορούν να δημιουργήσουν «πρόβλημα». Δεν κρύβει, μάλιστα, την ικανοποίησή του για την υπονομευτική στάση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στις αγροτικές κινητοποιήσεις, αν και αποφεύγει για ευνόητους λόγους να το διατυμπανίζει. «Δε ζητήσαμε τη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ», είπε χτες ο Θ. Ρουσόπουλος, όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από τη στήριξη που προσφέρει στην κυβέρνηση η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Δεν τη ζήτησε, ακριβώς γιατί είναι δεδομένη... Αποτιμώντας συνολικά την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ομολόγησε ότι είναι «μια πολιτική που (σ.σ. απλά) δίνει ανάσα στους Ελληνες αγρότες», αλλά που όμως δε λύνει το πρόβλημα... Εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος ότι οι αγρότες δε θα κλείσουν τους δρόμους λέγοντας ότι το «"θα κατέβω στους δρόμους" ή "θα κάνω κινητοποιήσεις στους δρόμους", δε σημαίνει ότι "θα τους κλείσω"».

Το πρόβλημα δεν είναι ούτε παναγροτικό, ούτε πανελλαδικό, αποφάνθηκε ο Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος περιοδεύει στη Μακεδονία, για να αποτρέψει τις αγροτικές κινητοποιήσεις. «Το ζήτημα εντοπίζεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή και σε ένα συγκεκριμένο είδος καλλιέργειας», συμπλήρωσε, σε μια εξόφθαλμη προσπάθεια να διασπάσει τους αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ