Σάββατο 15 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ελάτε όλοι!
  • Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΥ οργώνουν την ύπαιθρο, καλώντας όλους τους αγρότες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, να πάρουν μέρος στην πανελλαδική, παναγροτική κινητοποίηση, στις 31 Γενάρη
  • Στους δρόμους βγήκαν, χτες, με τα τρακτέρ τους μικρομεσαίοι αγρότες της Καρδίτσας

Motion Team

Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης και η υπονομευτική στάση των φιλοκυβερνητικών συνδικαλιστών της Λάρισας και της Μαγνησίας έχει οργίσει τους μικρομεσαίους αγρότες όλης της χώρας που ετοιμάζονται να βγουν μαζικά και δυναμικά στους δρόμους στις 31 Γενάρη, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης. Στελέχη της ΠΑΣΥ οργώνουν την ελληνική ύπαιθρο και βάζουν τα δυνατά τους για την επιτυχία της πανελλαδικής κινητοποίησης, η οποία, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σταθμό και, ταυτόχρονα, αφετηρία νέων αγώνων, με στόχο την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που δημιουργεί, οξύνει και πολλαπλασιάζει τα αγροτικά προβλήματα.

Η ΠΑΣΥ καλεί, επίσης, σε κοινό αγώνα τους εργαζόμενους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα, υπογραμμίζοντας ότι κοινά είναι τα προβλήματα, κοινός ο αντίπαλος, κοινός κι ο στόχος. Για το πώς θα εκφραστεί, έμπρακτα, η συμπαράταξη της εργατικής τάξης στον αγώνα της αγροτιάς συνεδρίασε χτες βράδυ η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Ανάλογες πρωτοβουλίες πήρε και το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.

Κι ενώ σε όλη τη χώρα εντείνονται οι προετοιμασίες, οι γνωστοί Θεσσαλοί αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ διοργανώνουν «μυστικές» συσκέψεις - όπως αυτή που έγινε χτες στη Λάρισα - σε μια προσπάθεια να σώσουν ό,τι μπορούν από το όποιο κύρος τους απόμεινε μετά το «χαστούκι» του Μπασιάκου που δέχτηκαν στην προχτεσινή κομματική σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αντίθετα μ' αυτούς τους φιλοκυβερνητικούς αγροτοσυνδικαλιστές, κινούνται οι συνεπείς αγωνιστές του αγροτικού κινήματος που προχωρούν σε αγωνιστικές αντιδράσεις για να διαμηνύσουν την καταδίκη τους και προς την κυβερνητική αδιαλλαξία, αλλά και προς την υπονομευτική τακτική των πρώην «μπλοκατζήδων» της ΝΔ.

Χτες, το μεσημέρι, λοιπόν, μικρομεσαίοι αγρότες από χωριά του Δήμου Ταμασίου - Γεφύρια, Γραμματικό, Νέο Ικόνιο, Λεοντάρι - προχώρησαν με τα τρακτέρ τους σε συμβολικό αποκλεισμό του εθνικού δρόμου Λαμίας - Καρδίτσας, στο ύψος των Γεφυρίων. Φωνάζοντας συνθήματα κατά της αντιαγροτικής πολιτικής, οι συγκεντρωμένοι αγρότες έστειλαν προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να πετύχουν το στόχο τους όσοι επιχειρούν να σταματήσουν τον αγώνα τους, καθώς αυτός θα είναι συνεχής κι ανυποχώρητος. Μιλώντας ο Γ. Αυγέρης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεφυρίων τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για τη μικρομεσαία αγροτιά, εκτός απ' αυτήν του αγώνα. Στη χτεσινή αγροτική συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Β. Μόσχος, δήμαρχος Ταμασίου, ο Λ. Κατσικαρέλας, νομαρχιακός σύμβουλος Καρδίτσας και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Στην Καρδίτσα για την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων της ΠΑΣΥ, συνεδριάζει αύριο η διοίκηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Ανάλογες προετοιμασίες γίνονται και στους άλλους θεσσαλικούς νομούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ