Σάββατο 13 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Για να μην αποφασίζουν άλλοι για μας χωρίς εμάς

Ενα μικρό οδοιπορικό του «Ρ» στο ΤΕΙ Αθήνας

Στα κόκκινα του αγώνα έχει «ντυθεί» το ΤΕΙ Αθήνας
Στα κόκκινα του αγώνα έχει «ντυθεί» το ΤΕΙ Αθήνας
«Στις 17 Μάη ισχυρή Πανσπουδαστική, ισχυρό σπουδαστικό κίνημα». «Γιατί αν δε διεκδικήσουμε σήμερα μόρφωση θα χρειαστεί να αγοράσουμε αύριο κατάρτιση». «Γιατί ψηφίζουμε ΠΚΣ στις 17 Μάη; Για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση. Για αγωνιστικούς συλλόγους». «Γιατί να αποφασίζουν οι άλλοι για μας χωρίς εμάς; Θα τους αφήσουμε; Εχουμε τη δύναμη. Μαζί στους αγώνες».

Μηνύματα, συνθήματα αποτυπωμένα σε αφίσες, πικέτες, σκιτσογραφίες, πανό που «ντύνουν» τους διαδρόμους και τους τοίχους στο ΤΕΙ Αθήνας. Σ' έναν ακόμα χώρο όπου οι σπουδαστές επιμένουν να στηρίζουν την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας. Να στηρίζουν δηλαδή τους αγώνες για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, να ελπίζουν για ένα καλύτερο αύριο στις σχολές τους. Και αυτό γιατί η Πανσπουδαστική είναι εκείνη η παράταξη που ενημερώνει καθημερινά τους σπουδαστές για τα μικρά και μεγάλα καθημερινά προβλήματα, που τους θέλει καθημερινά να διεκδικούν ολοκληρωμένη επιστημονική μόρφωση.

Χτες ο «Ρ» πραγματοποίησε ένα μικρό οδοιπορικό στο ΤΕΙ Αθήνας. Εκεί που «μυρίζει» πραγματικά εκλογές. Εκεί που η μοναδική διαφορετική φωνή είναι αυτή της Πανσπουδαστικής. Που έχει προτάσεις, θέσεις. Κάτι που βρίσκεται σε αναντιστοιχία με το τι προβάλλουν οι άλλες παρατάξεις. «Σπάστε τη σιωπή, ψηφίστε ακόμα και τους άλλους» (;!), το κεντρικό σύνθημα της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ. Για να σπάσουν όμως τη σιωπή στο ΤΕΙ τόσο η ΠΑΣΠ όσο και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αρκέστηκαν αυτή τη στιγμή προεκλογικά να διασκεδάσουν τους σπουδαστές και από τα μεγάφωνα της σχολής να «φιλοξενούν» λαϊκά τραγούδια αλλά και χορευτική μουσική, μετατρέποντας τους διαδρόμους της σχολής σε χώρο για να στηθεί άνετα ένα... πανηγύρι.

Και βέβαια για να «μυρίσει» πραγματικά εκλογές για τις άλλες παρατάξεις δεν μπορούσαν να λείψουν τα καλέσματα - όχι βέβαια για αγώνες - αλλά για 4ήμερες, 5ήμερες εκδρομές - πρόκληση στη Μύκονο. Αλλά και για «ατελείωτα» πάρτι: «Είναι ώρα για πάρτι», όπως διατυμπανίζει χαρακτηριστικά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αλλά και για πάρτι της ΠΑΣΠ που για την καλύτερη επιτυχία τους θα έχουν και... χορηγούς εταιρίες τσιγάρων και ποτών!

Στις 17 Μάη στηρίζουμε Πανσπουδαστική

Ρωτήσαμε την Δήμητρα Κρικέλι, σπουδάστρια στο α' εξάμηνο του τμήματος Μάρκετινκ γιατί θα ψηφίσει Πανσπουδαστική: «Γιατί καμία άλλη παράταξη δε συμμερίζεται τα όνειρά μου και το μέλλον μου. Ενα μέλλον χωρίς αναξιοκρατία, χωρίς αβεβαιότητα, χωρίς υποβάθμιση της προσωπικότητάς μου ως εργαζόμενου. Ολοι οι σπουδαστές πρέπει από τώρα να αγωνίζονται, να ονειρεύονται άφοβα ένα αδέσμευτο μέλλον. Ενα μέλλον αντάξιο των προσπαθειών τους. Πρέπει να ψηφίσουν Πανσπουδαστική, πρέπει να παίρνουν ενεργά μέρος σε ό,τι τους αφορά άμεσα».

«Κάθε σπουδαστής πρέπει να αναρωτηθεί τι είναι σωστό να γίνει για να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα», μας λέει η Νάντια Παναγοπούλου, σπουδάστρια στο α' εξάμηνο στο τμήμα βιβλιοθηκονομίας για να συνεχίσει: «Τη λύση θα τη βρούμε στους δρόμους και τους αγώνες. Αυτή τη λύση λοιπόν τη δίνει μόνο η ΠΚΣ. Μια παράταξη χρόνια τώρα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που αγωνίζεται σκληρά για το καλό όλων των σπουδαστών και φοιτητών χωρίς να υπολογίζει τις τυχόν συνέπειες. Στις 17 Μάη στηρίζουμε, ΠΚΣ για να έχουμε σίγουρη νίκη και πολλούς αγώνες».

«Η Πανσπουδαστική είναι η μόνη παράταξη που "μιλάει" και αγωνίζεται για την ουσία των προβλημάτων. Δεν εμφανίζεται δυο βδομάδες πριν τις εκλογές», μας είπε στη συνέχεια ο Κώστας Αδαμόπουλος, σπουδαστής στο α' εξάμηνο του τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας. «Μόνο η ΠΚΣ προειδοποιεί και αγωνίζεται ενάντια στο άνοιγμα της πόρτας για ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ - ΤΕΙ που έρχεται με την οδηγία 89-48 που η ΔΑΠ και ΠΑΣΠ υπερασπίστηκαν σ' όλες τις συνελεύσεις». Σε ό,τι αφορά τη διαφορά της Πανσπουδαστικής με τις άλλες παρατάξεις μάς είπε: «Η κυριότερη διαφορά μας είναι ότι εμείς δε ζητάμε την ψήφο για να γίνουμε αντιπρόσωποί τους, όπως λέει ΠΑΣΠ-ΔΑΠ, και να τα βρίσκουμε στις συσκέψεις με διευθυντές και υπουργούς, αλλά ζητούμε την ίδια την καθημερινή δράση των σπουδαστών».

Σε ό,τι αφορά τη δράση της Πανσπουδαστικής στο ΤΕΙ όλο το προηγούμενο διάστημα, η Μαίρη Δεληγιάννη, από το τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων στο 5ο εξάμηνο μας είπε: «Είναι η μόνη παράταξη που ανέδειξε το πρόβλημα που δημιούργησε ο σεισμός με την έλλειψη κτιρίων και την ανάγκη να παρθούν δραστικά μέτρα, όπως η αύξηση των χρημάτων από τον προϋπολογισμό του ΤΕΙ, τη στιγμή που ΔΑΠ - ΠΑΣΠ ψήφιζαν τον ίδιο προϋπολογισμό με πέρσι. Επίσης, είναι η μόνη παράταξη που καλούσε τους σπουδαστές σε κινητοποιήσεις, όταν οι άλλοι έκλειναν τις σχολές και έστελναν τους σπουδαστές σπίτια τους ή έπιναν καφέ με τον νέο υπουργό Παιδείας. Ακόμα είναι η μόνη παράταξη που καλεί σε κινητοποιήσεις και τώρα τους σπουδαστές, όταν οι "άλλοι" προτείνουν σαν λύση το βόλεμα για να λυθούν τα προβλήματα που προκαλεί η κυβέρνηση και οι εντολές της ΕΕ και παπαγαλίζουν οι υπηρέτες τους ΔΑΠ-ΠΑΣΠ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ