Σάββατο 13 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
Τεστ - «διάλογος» με τους μαθητές

«Διάλογο» με τους μαθητές μέσω εξετάσεων, επιχείρησε να κάνει το υπουργείο Παιδείας κατά τη χτεσινή διενέργεια του τεστ δεξιοτήτων. Η χτεσινή, πρώτη εφαρμογή του τεστ δεξιοτήτων για τους μαθητές της Β` και Γ` Λυκείου, συνοδεύτηκε και από την απαίτηση από τους μαθητές να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο, που αφορούσε την άποψή τους για το τεστ. Μια άποψη, που το μαθητικό κίνημα έχει ήδη εκφράσει στους δρόμους, όταν ζητούσε την κατάργηση του τεστ, μαζί με όλο το αντιδραστικό πλέγμα της «μεταρρύθμισης».

Οι ερωτήσεις στο ερωτηματολόγιο, που διανεμήθηκε μαζί με το τεστ, αφορούσαν το βαθμό δυσκολίας του, το αν οι μαθητές έκαναν μαθήματα σε φροντιστήριο ή αλλού για να αντεπεξέλθουν στο τεστ και τι θα πρότειναν οι μαθητές για τη βελτίωση του τεστ δεξιοτήτων. Οπως ενημέρωνε τους μαθητές το ερωτηματολόγιο, το υπουργείο Παιδείας για να βελτιώσει το τεστ δεξιοτήτων ζητά την άποψη των μαθητών και τονίζει ότι θα τη λάβει σοβαρά υπόψη.

Η αντιμετώπιση, πάντως, του τεστ από τους μαθητές ήταν, σύμφωνα με εκπαιδευτικούς, αντίστοιχη με το χαρακτήρα του, καθώς δε βαθμολογείται, ενώ δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις που μαθητές δεν προσήλθαν καν να δώσουν το τεστ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ