Σάββατο 13 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΚΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να βγούμε πιο δυνατοί για τις μάχες που έρχονται

Με την αισιοδοξία και την πεποίθηση πως σε αυτές τις εκλογές θα βγουν καινούριοι συσχετισμοί στο φοιτητικό κίνημα, πιο ευνοϊκοί για την ανάπτυξη αγώνων, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, για δυνατούς συλλόγους, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ) των ΑΕΙ Θεσσαλονίκης δίνει καθημερινά τη δική της μάχη στα αμφιθέατρα και τους διαδρόμους των σχολών. Κάθε μέρα διαφαίνονται οι μεγάλες δυνατότητες ενίσχυσης της ΠΚΣ όλο και περισσότεροι φοιτητές ανταποκρίνονται στο κάλεσμά της. Κάλεσμα για να προχωρήσουν όλοι μαζί στο δρόμο του αγώνα, κόντρα στην υποταγή της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, γιατί η Πανσπουδαστική «μπορεί και έχει τη δύναμη να συγκρουστεί με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ».

Μέχρι στιγμής όλες οι εκδηλώσεις, οι συζητήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στις σχολές των ΑΕΙ Θεσσαλονίκης και η συναυλία που έγινε προχτές, στέφθηκαν με επιτυχία. «Οι φοιτητές εκτιμούν την καθημερινή μας δουλιά, βλέπουν στην ΠΚΣ τη δύναμη του αγώνα και για αυτό τους καλούμε μαζί μας και τη 17η Μάη να ενισχύσουν την Πανσπουδαστική, αλλά και τον καθημερινό αγώνα μας για όλα όσα δικαιούμαστε», τόνισε ο Βασίλης Τασούλας, εκπρόσωπος της ΠΚΣ.

Η καθημερινή δράση της Πανσπουδαστικής δείχνει, όπως επισημαίνει και Β. Τασούλας, πόσο μεγάλες δυνατότητες υπάρχουν για να απαντήσει το φοιτητικό κίνημα, στο λεγόμενο δεύτερο κύμα εκσυγχρονισμού που ήδη έχει αρχίσει να καταφτάνει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Με αισιοδοξία, απόφαση για συνέχιση του αγώνα, αλλά και με στόχο, την Τετάρτη 17 Μάη, να «φάνε» ένα ισχυρό χαστούκι οι παρατάξεις που ξεπούλησαν τους αγώνες των σπουδαστών, έχει «ριχτεί» στην εκλογική μάχη το μεγαλύτερο δυναμικό των συσπειρώσεων και της ΠΚΣ των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Στόχος αυτής της εκλογικής μάχης είναι να σταλεί το μήνυμα αντίστασης των σπουδαστών στην πολιτική υποβάθμισης των ΤΕΙ, να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η ΠΚΣ, ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων και φυσικά να δυναμώσει το κίνημα και να βγει πιο δυναμικά και μαζικά στις μάχες που έρχονται.

Σε αυτές τις εκλογές η ΠΚΣ συμμετέχει με συσπειρωτικά ψηφοδέλτια, με καθημερινές εξορμήσεις και ανακοινώσεις στα μαθήματα. Αξιοσημείωτη είναι η μεγάλη ανταπόκριση των σπουδαστών. Γεγονός που επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα των αγώνων, αλλά και την αποδοχή των προτάσεων και θέσεων της ΠΚΣ, ειδικά για την ενιαία ανώτατη εκπαίδευση.

Για το ρόλο της ΠΚΣ, η Λία Μάγγου σπουδάστρια στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζει ότι «είναι η μόνη σπουδαστική παράταξη που βγαίνει ανοιχτά στις μάχες και μιλάει για την ενότητα του κινήματος. Είναι κάτι που επιβεβαιώνεται από όλες τις προηγούμενες εξελίξεις, σχετικά με τις οδηγίες και τις τροπολογίες που προωθήθηκαν, με τους αγώνες που αναπτύχθηκαν. Καθημερινά η ανταπόκριση του κόσμου είναι ολοένα και μεγαλύτερη, γενικότερα επικρατεί μεγάλος ενθουσιασμός».

Να σημειωθεί ότι στη συζήτηση - εκδήλωση που έγινε χθες στα ΤΕΙ θεσσαλονίκης και είχε θέμα την ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τους σπουδαστές. Ενώ για τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί ροκ συναυλία, στις 12:30 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή ερασιτεχνικών συγκροτημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ