Σάββατο 13 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΕΙ
Επιφυλάσσεται για δεσμεύσεις το υπουργείο

Σε δημιουργία τριμερούς επιτροπής για το θέμα του καθεστώτος των ΤΕΙ, τις ειδικότητες και άλλα ζητήματα, προσανατολίζονται υπουργείο Παιδείας, πρόεδροι των ΤΕΙ και πρυτάνεις, μετά και τη διήμερη σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ που έληξε χτες. Στο μεταξύ όμως, η κυβέρνηση έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής με την πρόσφατη τροπολογία - «μπάλωμα» για το πώς αντιμετωπίζει το πρόβλημα των ΤΕΙ και το αίτημα του σπουδαστικού κινήματος για ενιαία ανώτατη εκπαίδευση. Παράλληλα, είναι δεδομένες και οι κυβερνητικές επιλογές για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα πτυχία και οι σπουδαστές δεν μπορούν να περιμένουν λύσεις προς το συμφέρον τους μέσα από τέτοιου είδους επιτροπές.

Στη διάρκεια της συνόδου, ο υπουργός Παιδείας Π. Ευθυμίου ήταν πενιχρός σε δεσμεύσεις και, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ότι την επόμενη διετία θα διατεθούν περίπου 650 θέσεις για διδακτικό προσωπικό. Αντίστοιχη δέσμευση για διοικητικό προσωπικό - που κατά 70% αποτελείται από εκτάκτους - δεν έλαβαν οι πρόεδροι.

Οι πρόεδροι των ΤΕΙ ζήτησαν επίσης αύξηση κατά 30% της κρατικής χρηματοδότησης στα ΤΕΙ, αντίστοιχη με την αύξηση των σπουδαστών. Οι αποφάσεις της Συνόδου θα συζητηθούν με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σε συνάντηση το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ