Πέμπτη 27 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Γαλαζούλης»...

«Κρυπτοκομμουνιστής» δηλώνει, όπως διαβάζουμε και ακούμε, σε εφημερίδες και ραδιόφωνα ο Θ. Κοκκινούλης, συμπληρώνοντας ότι από τους κομμουνιστές αγροτοσυνδικαλιστές έμαθε το συνδικαλισμό. Βεβαίως, ισχύει πάντα η «τσαρούχεια» ρήση πως «στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις», όπως και το γνωστό «σε τούτο τον μικρό τόπο και λίγοι είμαστε και καλά γνωριζόμαστε».

Γιατί τα λέει αυτά ο Θ. Κοκκινούλης; Δεν ξέρουμε - «άβυσσος η ψυχή» των «γαλαζούληδων» - αλλά υποψιαζόμαστε ότι τον βολεύει να εμφανίζεται έτσι για να κρατάει «επαφή» με τους μικρομεσαίους αγρότες, που κινδυνεύουν με ξεκλήρισμα και αντιλαμβάνονται πως μόνο αν γίνουν πράξη οι θέσεις και οι προτάσεις του ΚΚΕ θα γλιτώσουν.

Το θέμα, όμως, δεν είναι τι λέει, αλλά τι κάνει ο Θ. Κοκκινούλης. Κι αυτή τη στιγμή ως ένας από τους ηγέτες της κινητοποίησης των βαμβακοπαραγωγών της Λάρισας και της Μαγνησίας, αυτό που κάνει είναι να αποπροσανατολίζει τους αγρότες, αποκρύπτοντας τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων τους, να τους διχάζει, χωρίζοντάς τους σε «Θεσσαλούς» και «Υπόλοιπους» και να υπονομεύει την ενότητα και την αποτελεσματικότητα των αγώνων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ