Πέμπτη 27 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Για όλα φταίνε

οι ακριβοί εργάτες...

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Λίγο χλομά εμφανίστηκαν χτες τα πρωτοσέλιδα προβολής του κυβερνητικού έργου.

Ολες κι όλες 1.000 προσλήψεις κι αυτές μέσα από πρόγραμμα STAGE που σημαίνει προσωρινή - φτηνή και ανασφάλιστη δουλιά, δήθεν για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας. Το ωραίο είναι πως όταν σε 18 μήνες θα απολυθούν αναγκαστικά, θα τους απαγορεύεται να ξανασυμμετέχουν σε ανάλογο πρόγραμμα. Οξύμωρο, ε; Η συμμετοχή σε πρόγραμμα απασχολησιμότητας αντί για προνόμιο να γίνεται θηλιά στο λαιμό. Ετσι είναι αυτά τα πράγματα...

Οσογια την αξιωματική αντιπολίτευση, αυτή δίνει ρέστα. Θα πάει λέει ο Παπανδρέου στη Λάρισα, και όχι μόνο δε θα συναντηθεί με όσους είναι στο δρόμο, αλλά τους διαμηνύει από τώρα ότι παραμένει πιστός στη γνωστή μέθοδο αντιμετώπισης των μπλόκων, με το σκάσιμο των λάστιχων στα τρακτέρ.

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι δημοσιογράφοι, πάντως, να... σώζουν την τιμή της δημοκρατίας. Αναπαράγοντας αμάσητη την κυβερνητική προπαγάνδα περί λωποδυτών αγροτών. Και την ίδια ώρα να διαμαρτύρονται γιατί τους παίρνει η μπάλα του «όλοι πωλούνται και αγοράζονται».

Δεν είναι πάντως όλα μαύρα. Υπάρχουν και... ψυχαγωγικά κείμενα στον χτεσινό Τύπο. Η άφιξη του νέου Αμερικανού πρέσβη δε θα μπορούσε να μη συνοδεύεται από μια επανάληψη του υλικού των σεμιναρίων περί ιδεοληπτικού αντιαμερικανισμού. Με την υπογραφή, βεβαίως - βεβαίως, «αριστερών διανοητών». Τι κι αν βγαίνουν οι ίδιοι οι Αμερικάνοι και τα λένε αλλιώς τα πράγματα. Αρκεί που ο Μπλερ χαρακτήρισε «προοδευτικό» το σχέδιο του Προέδρου Μπους. Κι ακόμα καλύτερα, το σχέδιο αυτό, είπε, «συνάδει με τις αξίες των κεντροαριστερών κυβερνήσεων»! Κάτι αλήθειες που λέει καμιά φορά η τρελή του χωριού.

Στα δικά μας: Η έκθεση της Κομισιόν - που προσυπογράφεται από τον Ελληνα επίτροπο - εξηγεί ποια μύγα τσίμπησε τον Αλογοσκούφη και άνοιξε ξανά θέμα ασφαλιστικού και εργασιακών σχέσεων. Είναι φανερό πως και η νέα διακυβέρνηση δε θα μας αφήσει να πλήξουμε.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ