Σάββατο 12 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Εκρηξη σε ώρα εφημερίας

Αναστάτωση προκάλεσε στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας η έκρηξη που προκλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο σύστημα παροχής οξυγόνου. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ από καθαρή σύμπτωση δεν υπήρξαν θύματα, δεδομένου ότι το νοσοκομείο εφημέρευε και εκείνη την ώρα προσέρχονταν ασθενείς, και, ταυτόχρονα, στην οδό Γεωργιάδου που διέρχεται μπροστά από το κτίριο κινούνταν αυτοκίνητα. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι εκφράστηκαν φόβοι για την παροχέτευση οξυγόνου στους ασθενείς που το έχουν ανάγκη και το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε προσωρινά με φιάλες οξυγόνου σ' όλες τις κλινικές.

Σοβαρές ζημιές υπέστη ιδιαίτερα ο χώρος που στεγάζει το σύστημα παροχής οξυγόνου, το οποίο, αξίζει να σημειωθεί, είναι παλαιό, τουλάχιστον 15 ετών και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της τεχνικής υπηρεσίας του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λάρισας η έκρηξη προήλθε από το τμήμα συμπιεστών του συστήματος.

Για τα ακριβή αίτια της έκρηξης διετάχθη από το ΠΕΣΥ Θεσσαλίας Ενορκη Διοικητική Εξέταση. Πάντως, ανεξάρτητα από το συμπέρασμα που θα βγει από την ΕΔΕ, είναι γεγονός ότι στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας, που συνεχώς υποβαθμίζεται, οι ελλείψεις και σε τεχνολογικό εξοπλισμό είναι τεράστιες, όπως άλλωστε και σε προσωπικό ως αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις σε βάρος του δημόσιου αγαθού της υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ