Σάββατο 12 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για το ωράριο

Απόφαση για κινητοποίηση, τη Δευτέρα, 14 Φλεβάρη 2005, πήραν οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν σε πρόσφατη σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα των Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων του νομού Ηρακλείου.

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου και τη νέα αντεργατική επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων και κατακτήσεών τους. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, επίσης, ο προγραμματισμός εξορμήσεων και περιοδειών στα καταστήματα του Ηρακλείου, καθώς και η διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με κάλπη που θα στηθεί στην πλατεία των Λιονταριών από τα μέλη της Επιτροπής, με στόχο τα αποτελέσματα αυτού του δημοψηφίσματος να κατατεθούν στην Περιφέρεια τη μέρα της κινητοποίησης.

Αγωνιστική δράση ενάντια στην παραπέρα διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, αναλαμβάνουν σωματεία και φορείς της Κέρκυρας, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη εργαζομένων, επαγγελματικών, βιοτεχνών και εμπόρων και άλλων μαζικών φορέων.

Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε Συντονιστική Επιτροπή από τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου, του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου, η οποία ανέλαβε την ευθύνη να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες. Αυτές περιλαμβάνουν: Την πραγματοποίηση μιας δεύτερης σύσκεψης με περισσότερους ακόμα φορείς και επίσκεψη της Επιτροπής στον Περιφερειάρχη, με σκοπό να του εκφράσει την αντίθεση στο νόμο για το ωράριο που προωθεί η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ