Σάββατο 12 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΑΕ»
Τρομοκρατικές απολύσεις 2 συνδικαλιστών

Προσπαθεί να χτυπήσει την Εργοστασιακή Επιτροπή, που δρα στα πλαίσια του Κλαδικού Συνδικάτου Γάλακτος Ποτών και Τροφίμων

Στην απόλυση δύο εργαζομένων προχώρησε η εργοδοσία της επιχείρησης τροφίμων «ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΑΕ» στο Κορωπί με την ανακοίνωση και μόνο ότι έγιναν μέλη της πενταμελούς Εργοστασιακής Επιτροπής.

Οι τρομοκρατικές απολύσεις των δύο εργαζομένων Γ. Καραγιάννη και Μ. Τσόνη ουσιαστικά για συνδικαλιστικούς λόγους έγιναν την περασμένη Τρίτη (8.2.2005). Ομως, στο χαρτί της απόλυσης η ημερομηνία είναι 4 Φλεβάρη 2005. Είναι η ίδια μέρα που το Κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος Ποτών Τροφίμων ανακοίνωσε στην εργοδοσία τη συγκρότηση της Εργοστασιακής Επιτροπής και τα πέντε μέλη - μεταξύ των οποίων και οι δύο απολυθέντες. Το Συνδικάτο προχώρησε άμεσα σε καταγγελία για τις απολύσεις στην Επιθεώρηση Εργασίας για συνδικαλιστικούς λόγους και έχει προειδοποιήσει την εργοδοσία ότι θα προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αν δεν ανακαλέσει τις απολύσεις.

Η Εργοστασιακή Επιτροπή ήταν αποτέλεσμα της εγγραφής και συσπείρωσης πολλών εργαζόμενων στο Συνδικάτο το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ασυδοσία της εργοδοσίας, με τη μη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων, τα απλήρωτα αναδρομικά, την έλλειψη αναλυτικής κατάστασης μισθοδοσίας κ.ά. Ο Καραμολέγκος τρομοκρατημένος, προφανώς, από τη συνδικαλιστική δράση που βλέπει να αναπτύσσεται στο εργοστάσιό του, απάντησε με τις απολύσεις των δύο συγκεκριμένων εργαζομένων, στέλνοντας μήνυμα στους υπόλοιπους να σκύψουν το κεφάλι. Οι απολύσεις όμως έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση των εργαζομένων, η οποία εκφράστηκε και στη χτεσινή εξόρμηση συνδικαλιστών του κλάδου στο εργοστάσιο.

Οι συνδικαλιστές μοίρασαν στους εργαζόμενοι ανακοίνωση του Συνδικάτου, στην οποία καταγγέλλουν τις απαράδεκτες αντεργατικές απολύσεις της εργοδοσίας και καλούν τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση, για να μην περάσει η τρομοκρατία και η απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης. Μάλιστα, η εργοδοσία προκαλώντας ακόμα παραπέρα κάλεσε την αστυνομία στο εργοστάσιο για να τρομοκρατήσει τους συνδικαλιστές και να εμποδίσει την εξόρμηση, κάτι που δεν κατάφερε φυσικά.

Απολύσεις και στο Λαγονήσι

Σε τέσσερις απολύσεις εργαζομένων προχώρησε η Διεύθυνση του Ξενοδοχείου «Grand Resort», στο Λαγονήσι, συμφερόντων Π. Μαντωνανάκη.

Το Συντονιστικό των Σωματείων Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία καλεί σε άμεση ανάκληση των απολύσεων, σε διαφορετική περίπτωση θα παρέμβει αγωνιστικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για δεύτερη μέρα στην πύλη του εργοστασίου (2013-11-09 00:00:00.0)
Για δεύτερη μέρα στην πύλη του εργοστασίου (2013-11-09 00:00:00.0)
Στοχοποιεί όποιον αντιδρά στα αντεργατικά της σχέδια (2011-11-29 00:00:00.0)
Ολονυχτία έξω από την πύλη (2005-03-06 00:00:00.0)
Από απόψε τα μεσάνυχτα στην περιφρούρηση (2005-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ