Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΓΚΡΕΚΗΣ
Στοχοποιεί όποιον αντιδρά στα αντεργατικά της σχέδια

Καταγγελία της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων

Εντείνεται η εργοδοτική επιθετικότητα και στον κλάδο των Λιθογράφων. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, η εταιρεία ΓΚΡΕΚΗΣ, προχώρησε στην εκδικητική και συνδικαλιστική απόλυση πέντε πρωτοπόρων εργατών, εκ των οποίων ο ένας ήταν εκλεγμένος στην εργοστασιακή επιτροπή. Η εργοδοσία το προηγούμενο διάστημα επιχείρησε να στήσει Ενωση Προσώπων, αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο και στόχευε στη μείωση των μισθών των εργαζομένων. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι δεν υπέκυψαν και αρνήθηκαν να υπογράψουν οποιοδήποτε χαρτί.

Η εργοδοσία, λοιπόν, προκειμένου να εκφοβίσει τους εργαζόμενους, αλλά και να εκδικηθεί τους πρωτοπόρους εργάτες, προχώρησε στις παραπάνω πέντε απολύσεις. Οπως τονίζει, με ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Ενωση, «η εργοδοσία του ΓΚΡΕΚΗ θα βρει απέναντι στα αντεργατικά της μέτρα σύσσωμο τον κλάδο και όλη την εργατική τάξη που θα απαντήσει στην εταιρεία με αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Πρώτο βήμα θα είναι η συμμετοχή όλων στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη και θα συνεχίσουμε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο χώρο». Ταυτόχρονα, σήμερα το πρωί η Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου, μαζί με την Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων προχωρούν σε σύσκεψη στο χώρο εργασίας, με θέμα την οργάνωση του αγώνα στην εταιρεία.

«Η πολιτική αυτή της εργοδοσίας είναι αποτέλεσμα των αντεργατικών μέτρων της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά και της σημερινής, που στόχο έχουν να γυρίσουν την εργατική τάξη στο μεσαίωνα. Μόνος δρόμος για μας είναι μια άλλη ανάπτυξη που στο κέντρο της θα έχει τον εργαζόμενο και τις σύγχρονες αυξημένες ανάγκες του, χωρίς την πλουτοκρατία και τα κέρδη της», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων.

Επιπρόσθετα, άλλες 39 απολύσεις έγιναν στην πολυεθνική FIRST DATA, στο πλαίσιο της απόφασής της να προχωρήσει στο κλείσιμο των εκτυπώσεων «offset» της επιχείρησης στο εργοστάσιό της στο Σχηματάρι Βοιωτίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ