Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΤΑΝ «ΟΙ ΠΑΝΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ»...

Ο ΚΕΫΝΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΩΖΕΙ: «"Θα δούμε την κατάρρευση" (...) ο Γερμανός "σοφός" ζητεί να παρέμβει η ΕΚΤ ως δανειστής της τελευταίας στιγμής, να τυπώσει έμμεσα δηλαδή χρήμα αγοράζοντας τα κρατικά ομόλογα (...) Το Φόρεϊν Οφις πάει ένα βήμα παραπέρα και ζητεί (...) από τις βρετανικές πρεσβείες και προξενεία να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο κοινωνικών αναταραχών στις χώρες της ευρωζώνης λόγω πιθανής κατάρρευσης του ευρώ» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ: «Η κρίση του ευρωπαϊκού χρέους μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με κοινή ευρωπαϊκή κίνηση, όπως το ευρωομόλογο (...) Ευρωομόλογο (...) μπορεί να σημάνει την αρχή μιας νέας ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής, με καθοριστική τη συμμετοχή των λαών, για μια ευρωπαϊκή ενοποίηση που θα κυριαρχούν οι αξίες της αλληλεγγύης των λαών, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτό είναι το ιστορικό στοίχημα της αριστεράς» (από το κύριο άρθρο στην Αυγή).

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ: «Το ΚΚΕ δεν εξαρτά ούτε στο ελάχιστο την επιβίωσή του από τα κουπόνια των μελών του (...) ας είναι καλά τα κορόιδα του καπιταλισμού που πληρώνουν φόρους για να αγοράσουν το σχοινί που θα τους κρεμάσουν μελλοντικά οι σύντροφοι! (...) Χρειαζόμαστε άμεσα δραστικό περιορισμό της κομματικής χρηματοδότησης» (από άρθρο του Ν. Μαραντζίδη, αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας / στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ