Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιμένουν στην ανάγκη ταξικού συντονισμού

Απεργοί βρέθηκαν ξανά στις πύλες εργοστασίων στο Βόλο

Απεργοί της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», με εκπροσώπους του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας και της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, επισκέφτηκαν, χτες, για μια ακόμα φορά, τα δύο εργοστάσια της επιχείρησης, στο Βόλο.

Εκεί έφτασαν από νωρίς το πρωί και έμειναν περίπου 2 ώρες, συζητώντας με τους εργαζόμενους για το δίκιο του αγώνα τους, για την αποφασιστικότητά τους να τον συνεχίσουν, την αισιοδοξία τους για την τελική νίκη. Και τους κάλεσαν να πάρουν κι αυτοί την υπόθεση της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων στα χέρια τους και ν' αγωνιστούν από κοινού, παρά και ενάντια στην αρνητική στάση των συνδικαλιστών της πλειοψηφίας του σωματείου τους που συμφώνησαν με τους εκβιαστικούς όρους του Μάνεση.

Υπενθυμίζουμε ότι στην τρίωρη στάση εργασίας στον κλάδο του μετάλλου, την περασμένη βδομάδα, οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές του Σωματείου της «Χαλυβουργίας» του Βόλου ήταν απόντες από τη συγκέντρωση που έγινε έξω από την πύλη του εργοστασίου, ενώ την ίδια ώρα ο εργοδότης είχε μαντρώσει μέσα τους συναδέλφους τους, εμποδίζοντάς τους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Χτες οι απεργοί της «Χαλυβουργίας» επισκέφτηκαν, επίσης, τους απεργούς εργαζόμενους του ομίλου «ΛΕΜΟΝΙΑ» και στους αγωνιζόμενους συναδέλφους τους στην «ΚΟΝΤΙ», για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ