Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δεσμεύσεις στο κεφάλαιο, απειλές στο λαό

Δεκάλογο μέτρων για την ενίσχυση των επιχειρήσεων του τουρισμού παρουσίασε ο Α. Σαμαράς, ζητώντας «πάγωμα» των εργατικών κινητοποιήσεων

Ο τουρισμός που θέλει το κεφάλαιο και τα κόμματά του σημαίνει εξαθλίωση για τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα
Ο τουρισμός που θέλει το κεφάλαιο και τα κόμματά του σημαίνει εξαθλίωση για τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα
Ισχυρές δεσμεύσεις, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, ανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, επιχειρώντας να καταξιωθεί ως καλύτερος διαχειριστής των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Οι φιλομονοπωλιακές θέσεις που εξέφρασε ο Α. Σαμαράς, μιλώντας το Σάββατο στη γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, επιβεβαιώνουν περίτρανα για ακόμα μια φορά τι περιέχει το «άλλο μείγμα» πολιτικής και σε ποια κατεύθυνση κινείται η «επαναδιαπραγμάτευση» που δημαγωγικά επαγγέλλεται.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στην κυριολεξία τα έδωσε όλα στα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό με τα δέκα μέτρα που παρουσίασε, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί η δράση του κόμματός του με στόχο την πλήρη απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας στο όνομα «της τόνωσης του τουρισμού».

Στο δεκάλογο που παρουσίασε, με στόχο, όπως είπε, να κάνει ο τουρισμός «άλματα ανταγωνιστικότητας», περιλαμβάνονται: «Συγκρότηση ξεκάθαρα αυτοτελούς υπουργείου Τουρισμού και μάλιστα δίπλα και υπό την άμεση εποπτεία του πρωθυπουργού, σύσταση εταιρείας μάρκετινγκ με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για όλες τις ειδικές μορφές τουρισμού και κάλυψη των κενών σε υποδομές, όπως μαρίνες, γήπεδα γκολφ και συνεδριακές εγκαταστάσεις, προσπάθεια για μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο του τουριστικού πακέτου, σε 4,5% και διατήρηση του μειωμένου συντελεστή για τα νησιά του Αιγαίου, με επέκταση της ρύθμισης και για τα νησιά του Ιονίου, πλήρης άρση του καμποτάζ, μείωση της γραφειοκρατίας για την ταχύτερη υλοποίηση των επενδύσεων και τη δημιουργία θετικού επενδυτικού κλίματος, εκπόνηση νέας στρατηγικής αερομεταφορών με μείωση των τελών στα αεροδρόμια της χώρας, άμεση εφαρμογή όσων ρυθμίζει ο νόμος για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα, εκπόνηση αυτόνομου στρατηγικού σχεδιασμού για την Αθήνα με σκοπό την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της ως τουριστικός προορισμός».

Ταυτόχρονα, επιβεβαίωσε ότι η ΝΔ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του «μαύρου μετώπου», με στόχο την κατάργηση των διαδηλώσεων και των απεργιακών κινητοποιήσεων. Στο όνομα ότι ο τουρισμός αποτελεί «εθνική προτεραιότητα», ο Α. Σαμαράς επανέφερε την πρόταση του κόμματός του για σύναψη «συμβολαίου καλής πίστης και συνεργασίας» ανάμεσα σε κόμματα, κοινωνικούς εταίρους και φορείς του τουρισμού, ώστε να δημιουργηθεί «κοινό μέτωπο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου». Ειδικά για την Αθήνα, ζήτησε να υπάρξει ένα «μορατόριουμ», δηλαδή αναστολή των διαδηλώσεων μέχρι τις γιορτές, «ως αναγκαία συνθήκη για να τονωθεί ο τουρισμός» (!).

Πυλώνας στο «μαύρο μέτωπο»

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία της ΝΔ δίνει όλες τις δυνάμεις της για την επιτυχία της πολιτικής και των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που προωθεί η συγκυβέρνηση, επιμένοντας ταυτόχρονα να παριστάνει την ψευδοαντιπολίτευση είτε με δημαγωγικές εκκλήσεις για επίλυση προβλημάτων, όπως το χαράτσι στα ακίνητα, είτε με διαδικαστικού χαρακτήρα παρεμβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης κάλεσε για ακόμα μια φορά «τους αρμόδιους υπουργούς να δώσουν άμεσα λύση» στο πρόβλημα με το χαράτσι στα ακίνητα, πουλώντας κοινωνική ευαισθησία εκ του ασφαλούς.

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία της ΝΔ πλειοδοτεί υπέρ της επιτάχυνσης των διαρθρωτικών αλλαγών και των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων. «Η επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την κυβέρνηση Παπαδήμου επιβεβαιώνει ότι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων απαιτεί μεγαλύτερη προσαρμογή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρ. Σταϊκούρας, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου επειδή «δεν υλοποίησε τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές».

Την υλοποίηση αυτών των αντιδραστικών αλλαγών η ΝΔ θα τις στηρίξει και ως κόμμα της συγκυβέρνησης και το μόνο που ζητά, περισσότερο για τα προσχήματα, είναι «οι παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν για την επίτευξη των στόχων κατά την περίοδο 2013-2015 να εξειδικευθούν από την επόμενη κυβέρνηση μέχρι τα μέσα του 2012».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ